Napravite sami: Recept za domaće testo za picu

Izvor: Kiza Rock

14:00

Gastronomija 0

Ako pripremite testo na ovaj način nećete više naručivati picu

pica sa 4 vrste sira
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 20 g soli
  • 2 g suvog kvasca
  • 700 ml tople vode

Priprema testa za picu:

Kada imate recept za savršeno domaće testo za picu, ostaje vam samo da osmislite nadev.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pomešajte brašno i so u velikoj činiji. Rastvorite kvasac u toploj vodi. Postepeno dodavati vodu u brašno i mešati kašikom dok ne dobijete jednolično testo. Ostavite testo da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Preklopite testo da dobije snagu, pa ga prebacite u frižider na 20 sati. Ako želite, možete ostaviti da se diže 6 sati na sobnoj temperaturi bez frižidera.

Stvar ukusa

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading