Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
                                Sastojci:
250 ml tople vode
                                                                                            
                                                                                                                                                    
                                                
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                10 g suvog kvasca
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                50 ml ulja
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                2 jajeta
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                1 kašičica šećera
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                2 kašičice soli
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                600 g brašna
                                            
                                            
                                            
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
Nadev:
400 g sira
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                                                                                                                                
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Priprema:
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
            Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
            Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
            Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
            Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
            Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
                
            
            
Komentari(0)