Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima

Izvor: Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

seoska pita
Printscreen/Youtube

Sastojci:

250 ml tople vode

10 g suvog kvasca
50 ml ulja
2 jajeta
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
600 g brašna

Nadev:

400 g sira

Možda vas zanima:

2 jajeta

Možda vas zanima:

100 g margarina

Možda vas zanima:

Susam

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading