Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Danas sa vama delimo recept za predivnu pitu sa sirom koja će vas očarati već pri prvom zalogaju! Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja. Ova pita je idealna za doručak, užinu ili večeru. Jednostavna je za pripremu, a njen ukus jednostavno neodoljiv. Probajte i uživajte u savršenstvu ukusa!
Potrebni sastojci:
Za premaz:
2 jaja
Možda vas zanima:

Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:

Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:

Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:

Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:

Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:

Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:

Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:

Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Za nadev:
2 jaja
250 g sira
1 kašika kisele pavlake
50 g rendanog kačkavalja
3 kašike mleka
500 g tanjih kora
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte mleko, ulje, brašno i griz. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. U malo mlake vode stavite kvasac da nadođe, a zatim ga dodajte u smesu i sve dobro sjedinite. Ova smesa treba da bude gušća od smese za palačinke.
Za nadev, izgnječite sir u činiji, pa dodajte jaja, pavlaku, mleko i rendani kačkavalj. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete ujednačen nadev.
Na prvu koru nanesite malo ulja, pa preko nje stavite još dve kore, koje ćete premazati pripremljenom smesom. Na treću koru, pri dnu, stavite dve kašike nadeva, pa pažljivo savijte ivice i uvijajte je u rolnu.
Rolnu stavite u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje, i ponovite postupak sa ostatkom kora i nadeva.
Na kraju, preostalim premazom premažite sve kore, slažući ih jednu do druge u pleh.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 40 minuta, dok pita ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)