Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
                                Danas sa vama delimo recept za predivnu pitu sa sirom koja će vas očarati već pri prvom zalogaju! Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja. Ova pita je idealna za doručak, užinu ili večeru. Jednostavna je za pripremu, a njen ukus jednostavno neodoljiv. Probajte i uživajte u savršenstvu ukusa!
Potrebni sastojci:
Za premaz:
2 jaja
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                                                                                                                                
Možda vas zanima:
            Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Možda vas zanima:
            Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
            Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća
Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Za nadev:
2 jaja
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                250 g sira
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                1 kašika kisele pavlake
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                50 g rendanog kačkavalja
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                3 kašike mleka
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                500 g tanjih kora
                                            
                                            
                                            
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                    
                                            
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte mleko, ulje, brašno i griz. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. U malo mlake vode stavite kvasac da nadođe, a zatim ga dodajte u smesu i sve dobro sjedinite. Ova smesa treba da bude gušća od smese za palačinke.
Za nadev, izgnječite sir u činiji, pa dodajte jaja, pavlaku, mleko i rendani kačkavalj. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete ujednačen nadev.
Na prvu koru nanesite malo ulja, pa preko nje stavite još dve kore, koje ćete premazati pripremljenom smesom. Na treću koru, pri dnu, stavite dve kašike nadeva, pa pažljivo savijte ivice i uvijajte je u rolnu.
Rolnu stavite u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje, i ponovite postupak sa ostatkom kora i nadeva.
Na kraju, preostalim premazom premažite sve kore, slažući ih jednu do druge u pleh.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 40 minuta, dok pita ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
            Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
            Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
            Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
            Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
            Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
                
            
            
Komentari(0)