Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.
Danas sa vama delimo recept za predivnu pitu sa sirom koja će vas očarati već pri prvom zalogaju! Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja. Ova pita je idealna za doručak, užinu ili večeru. Jednostavna je za pripremu, a njen ukus jednostavno neodoljiv. Probajte i uživajte u savršenstvu ukusa!
Potrebni sastojci:
Za premaz:
2 jaja
Možda vas zanima:
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
Možda vas zanima:
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
Možda vas zanima:
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
Možda vas zanima:
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
Možda vas zanima:
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
Možda vas zanima:
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
Možda vas zanima:
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
Možda vas zanima:
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
Za nadev:
2 jaja
250 g sira
1 kašika kisele pavlake
50 g rendanog kačkavalja
3 kašike mleka
500 g tanjih kora
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte mleko, ulje, brašno i griz. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. U malo mlake vode stavite kvasac da nadođe, a zatim ga dodajte u smesu i sve dobro sjedinite. Ova smesa treba da bude gušća od smese za palačinke.
Za nadev, izgnječite sir u činiji, pa dodajte jaja, pavlaku, mleko i rendani kačkavalj. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete ujednačen nadev.
Na prvu koru nanesite malo ulja, pa preko nje stavite još dve kore, koje ćete premazati pripremljenom smesom. Na treću koru, pri dnu, stavite dve kašike nadeva, pa pažljivo savijte ivice i uvijajte je u rolnu.
Rolnu stavite u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje, i ponovite postupak sa ostatkom kora i nadeva.
Na kraju, preostalim premazom premažite sve kore, slažući ih jednu do druge u pleh.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 40 minuta, dok pita ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Komentari(0)