NAJZDRAVIJA ZAPRŠKA: Bez ulja i brašna, idealna za svako kuvano jelo
Ogroman je efekat zaprške od povrća i žitarica na zdravlje
Prilikom prženja na ulju na visokoj temperaturi molekuli skroba postaju obavijeni uljem i sistem za varenje se mora mučiti kako bi ih razgradio. Zbog toga zaprška kod nekih osoba može izazvati probavne smetnje poput nadutosti, tegoba u želucu...
Zdrave zaprške od povrća i žitarica
Umesto klasične zaprške može se uzeti deo povrća ili mahunarki iz jela koje želimo ugustiti, propasirati ga i vratiti ga nazad u šerpu. Ova je metoda pogodna za pripremu variva od pasulja. Gustinu može dati i raskuvano povrće sa skrobom poput krompira ili šargarepe, tako što se narendaju i dodaju u jelo prilikom kuvanja.
Za variva su odlične i žitarice poput pirinča, ječma i prosa koje puštaju sluz. Kao zgušnjivač jela mogu poslužiti i zobene pahuljice i mekinje koje se raskuvaju u jelu. Osim željene gustine, zobene pahuljice i mekinje će jela obogatiti i korisnim prehrambenim vlaknima.
(B92)
Napravite sami: Recept za domaće testo za picu
Ako pripremite testo na ovaj način nećete više naručivati picu
Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
SAVRŠEN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Aromatična čorba od oslića
Čorba od oslića sa povrćem je vrlo lagana i ukusna
ZOVU GA "LIPOSUKCIJA U ŠOLJI" Ovaj napitak ima "magično" dejstvo, a evo kako da ga i vi napravite
Neki ga zovu i "liposukcija u šolji", a evo o čemu se zapravo radi.
Komentari(0)