Najstariji recept za tortu od lešnika i čokolade: Pravi se za Svetog Jovana, a ukus je neverovatan
Savršena slavska poslastica koja se pravi lako, a ujedno je i najstariji recept za tortu

Sastojci:
Za jednu koru je potrebno (spremaju se tri):
3 jaja
4 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika hladne vode
1 kašika ulja
4 kašika pečenih i blanširanih lešnika
pola kesice praška za pecivo
Fil:
Možda vas zanima:

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Možda vas zanima:

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Možda vas zanima:

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
6 jaja
5 kašika šećera
200gr čokolade za kuvanje
250gr putera ili margarina
100gr šećera u prahu
Preliv za kore:
200ml vode
9 kašika šećera
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati malo hladne vode i ulja, umutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo pa umutiti. Dodati na kraju lešnike i peći u rerni.
Fil pravite tako što umutite jaja i šećer na pari, pa dodate čokoaldu dok se sve ne rastopi i ukuva. Sklonite sa ringle pa u to umutite puter sa šećerom u glatku smesu.
Svaku koru zalijete sa vodom i šećerom i potom filujete.

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas
Komentari(0)