ZIMSKI KOLAČ: Recept za POSLASTICU OD BUNDEVE
Bundeva je omiljena zimska namirnica, od koje mogu da se naprave brojne slatke i slane đakonije

Kolač od bundeve je jedan od najpopularnijih slatkiša koji se od nje prave, pošto se sprema brzo i lako i može da stoji nekoliko dana. Naš današnji predlog je kolač od bundeve sa krem sirom, koji je ukusniji od torte! Evo kako se pravi kolač od bundeve sa krem sirom!
Sastojci:
- 240 grama pšeničnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 1 i po kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica soli
- 300 grama kristal šećera
- 500 grama bundeve
- 240 mililitara ulja
- 4 velika jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 170 grama maslaca
- 220 grama krem sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 grama prah šećera
Recept za kolač od bundeve:
Možda vas zanima:

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima

Valjevska podvarak-pita: Zimski specijalitet iz Valjeva koji spaja kiseli kupus i domaće kore
Saznajte kako se pravi tradicionalna pita iz Valjeva koja spaja ukuse zimskog podvarka sa finim domaćim korama
Možda vas zanima:

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima

Valjevska podvarak-pita: Zimski specijalitet iz Valjeva koji spaja kiseli kupus i domaće kore
Saznajte kako se pravi tradicionalna pita iz Valjeva koja spaja ukuse zimskog podvarka sa finim domaćim korama
Možda vas zanima:

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima

Valjevska podvarak-pita: Zimski specijalitet iz Valjeva koji spaja kiseli kupus i domaće kore
Saznajte kako se pravi tradicionalna pita iz Valjeva koja spaja ukuse zimskog podvarka sa finim domaćim korama
Bundevu ispecite ili skuvajte, pa propasirajte i ostavite da se ohladi. Za kolač od bundeve, zagrejte rernu na 190 stepeni, i podmažite maslacem kalup za pečenje.
esto za kolač od bundeve pravi se tako što prosejete brašno, prašak za pecivo, začine i so. U drugoj činiji pomešajte šećer, pire od bundeve, ulje, jaja i vanilu. Pomešajte ove dve smese špatulom i izlijte u kalup za pečenje. Pecite kolač od bundeve na 190 stepeni oko 30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača od bundeve ne izađe suva.
Dok se kolač od bundeve hladi, mikserom umutite maslac dok ne postane penast. Dodajte krem sir i mutite još oko dva minuta, a potom umešajte vanilu i so. Smanjite mikser na najmanju jačinu i dodajte prah šećer.
Ohlađeni kolač od bundeve premažite, ili po želji ukrasite, kremom od sira. Secite na kocke i poslužite.
Prijatno!

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima

NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: Turska torta "Šeherezada" - kremasta i sočna, recept iskusnih domaćica
Turska torta "Šeherezada" je najlepša poslastica koja ostavlja bez dana, kremasta je, sočna, a recept je iskusnih domaćica
Komentari(0)