Stari recept za čorbu koja će vas osvojiti: Sastojke već imate u kuhinji, a sprema se za tili čas
Najbolja stvar kod ove čorbe je to što se priprema vrlo brzo i od sastojaka koje svi uvek imamo kod kuće
Prežganka, poznata i kao ajnpren čorba ili amper supa, jelo je koje se nekada pripremalo u svakom domaćinstvu, a ni danas nije ništa drugačije. Ima status kućnog leka, pa su je bake često pripremale kad smo bili bolesni, a danas je popularan lek i za mamurluk.
Ovo je jelo dolazi iz Nemačke i izvorno se zove Einbrennsuppe. Reč „einbrennen“ mogla bi se prevesti kao „zaprženo“, a nekada se ova čorba posluživala kao doručak za zemljoradnike na jugu Nemačke, ali i u Austriji i Švajcarskoj.
Jednostavna čorba od sastojaka koje već imamo kod kuće
Najbolja stvar kod ove čorbe je to što se priprema vrlo brzo i od sastojaka koje svi uvek imamo kod kuće, a u nju možete dodati i neke druge sastojke po želji i tako obogatiti svoj obrok. Za klasičnu ajnpren ili prežganku biće vam potrebno samo nekoliko sastojaka:
suncokretovo ulje
glatko brašno
slatka crvena paprika
voda
so
biber
jaja
Kako se priprema:
Na zagrejano ulje stavite brašno pa na laganoj vatri mešajte dok ne postane zlatnožute boje. Posudu maknite s vatre, dodajte slatku crvenu papriku, promešajte i odmah zalijte vodom. Posolite, pobiberite, vratite na vatru i pustite da zakuva.
U posudi jaja izmešajte viljuškom i lagano ulivajte u čorbu mešajući žicom za mućenje kako bi se jaje razbilo na komadiće. Kuvajte još pet minuta u polupoklopljenoj posudi. Čorbu poslužite još vruću.
Ovako se pravi domaći puter kod kuće: Trebaju vam samo dva sastojka, a ušteda je zagarantovana
Ako volite da jedete maslac i imate ga stalno u frižideru, nije na odmet da vam otkrijemo kako da ga napravite kod kuće od samo 2 sastojka.
Stari recept za čorbu koja će vas osvojiti: Sastojke već imate u kuhinji, a sprema se za tili čas
Najbolja stvar kod ove čorbe je to što se priprema vrlo brzo i od sastojaka koje svi uvek imamo kod kuće
Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.
Specijaliteti iz Srbije koje morate probati preko zime
Gde se kriju najbolji ajvar, kiseli kupus i kobasice za pravu zimsku gozbu.
Znate li kako se prave beogradski uštipci? Generacije su odrasle na njima, a spremaju se brzo i lako
Od njih polazi voda na usta
Komentari(0)