Znate li kako se prave beogradski uštipci? Generacije su odrasle na njima, a spremaju se brzo i lako
Od njih polazi voda na usta

Nekada su domaćice stalno pravile ove uštipke a sada ih se niko ne seti.
Potrebno je:
500 g brašna
200 g sira
Možda vas zanima:

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

Bake u Jugoslaviji su samo ovakve uštipke pravile: Mekano testo koje ne možete da prestanete da jedete (RECEPT)
Evo i kako se prave ovi sočni zalogaji u kojima će uživati cela porodica.
Možda vas zanima:

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

Bake u Jugoslaviji su samo ovakve uštipke pravile: Mekano testo koje ne možete da prestanete da jedete (RECEPT)
Evo i kako se prave ovi sočni zalogaji u kojima će uživati cela porodica.
Možda vas zanima:

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

Bake u Jugoslaviji su samo ovakve uštipke pravile: Mekano testo koje ne možete da prestanete da jedete (RECEPT)
Evo i kako se prave ovi sočni zalogaji u kojima će uživati cela porodica.
1 jaje
2 dcl jogurta
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica šećera
so
Priprema:
Izgnječite sir pa dodajte jaje i sjedinite. Dodajte jogurt, sodu bikarbonu, šećer, so pa sjedinite smesu. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo koje se neće lepiti za ruke. Prekrijte folijom i stavite u frižider na pola sata.
Zatim premesite testo pa ga razvucite i secite pravougaonike. Pokrijte krpom. Malo razvucite uštpke rukama pa ih spuštajte u zagrejano ulje u tiganju na najjačoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška masnoće.

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Komentari(0)