Znate li kako se prave beogradski uštipci? Generacije su odrasle na njima, a spremaju se brzo i lako
Od njih polazi voda na usta
Nekada su domaćice stalno pravile ove uštipke a sada ih se niko ne seti.
Potrebno je:
500 g brašna
200 g sira
Možda vas zanima:
NAJBRŽI POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje - mekani i vazdušasti (RECEPT)
Najbrži posni uštipci od tri sastojka su mekani i vazdušasti
KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
Možda vas zanima:
NAJBRŽI POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje - mekani i vazdušasti (RECEPT)
Najbrži posni uštipci od tri sastojka su mekani i vazdušasti
KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
Možda vas zanima:
NAJBRŽI POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje - mekani i vazdušasti (RECEPT)
Najbrži posni uštipci od tri sastojka su mekani i vazdušasti
KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
1 jaje
2 dcl jogurta
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica šećera
so
Priprema:
Izgnječite sir pa dodajte jaje i sjedinite. Dodajte jogurt, sodu bikarbonu, šećer, so pa sjedinite smesu. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo koje se neće lepiti za ruke. Prekrijte folijom i stavite u frižider na pola sata.
Zatim premesite testo pa ga razvucite i secite pravougaonike. Pokrijte krpom. Malo razvucite uštpke rukama pa ih spuštajte u zagrejano ulje u tiganju na najjačoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Znate li kako se prave beogradski uštipci? Generacije su odrasle na njima, a spremaju se brzo i lako
Od njih polazi voda na usta
Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak
Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova
STARINSKI RECEPT ZA KUVANO VINO: Napravite prelepi napitak koji greje dušu i telo
Recept koji je provereno neprevaziđen
Od ovoga ide voda na usta, kad ovo probate zaboravićete sve druge recepte i jela: Slasni zalogaji bude sva čula
Odlična ideja za ručak za celu porodicu
BOŽIĆNA ČESNICA PO BAKINOM RECEPTU! Jednu stvar OBAVEZNO uradite pre nego što je stavite u rernu
Božićna česnica je vrsta pogače koja se sprema, zavisno od kraja i običaja u Srbiji, na Badnji dan ili pak u rano jutro na Božić
Komentari(0)