Kako sprečiti banane da potamne? U 2 cake biće sveže danima
Odličan način za sprečavanje tamnjenja banana
Prvi trik je korišćenje voćnog soka. Ako banane nisu prekrivene šlagom ili nekim drugim premazom, dovoljno je da ih premažete voćnim sokom. Kiselina koja se nalazi u soku pomaže u sprečavanju oslobađanja enzima koji uzrokuju tamnjenje.
Najčešće se preporučuje sok od limuna, narandže ili ananasa. Možete koristiti i limunadu ili, jednostavno, iscedite limun direktno na narezane banane, što će smanjiti mogućnost njihovog tamnjenja.
Međutim, postoji jedan mali nedostatak ovog trika – banane i kolač mogu dobiti blagi, kiselkasti ukus zbog kiseline u soku. Za one koji žele da izbegnu ovaj problem, postoji alternativa u obliku soka od jabuke.
Sok od jabuke ima sladak, ali i blago kiselkast ukus, te je takođe dobar izbor za sprečavanje tamnjenja banana.
Osim voćnih sokova, med je takođe odlična opcija. Za korišćenje ovog trika, dovoljno je da otopite jednu kašiku meda u 100 ml vode. Nakon što se med otopi, potopite narezane banane u smesu na 30 sekundi.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Komentari(0)