Kako sprečiti banane da potamne? U 2 cake biće sveže danima
Odličan način za sprečavanje tamnjenja banana
Prvi trik je korišćenje voćnog soka. Ako banane nisu prekrivene šlagom ili nekim drugim premazom, dovoljno je da ih premažete voćnim sokom. Kiselina koja se nalazi u soku pomaže u sprečavanju oslobađanja enzima koji uzrokuju tamnjenje.
Najčešće se preporučuje sok od limuna, narandže ili ananasa. Možete koristiti i limunadu ili, jednostavno, iscedite limun direktno na narezane banane, što će smanjiti mogućnost njihovog tamnjenja.
Međutim, postoji jedan mali nedostatak ovog trika – banane i kolač mogu dobiti blagi, kiselkasti ukus zbog kiseline u soku. Za one koji žele da izbegnu ovaj problem, postoji alternativa u obliku soka od jabuke.
Sok od jabuke ima sladak, ali i blago kiselkast ukus, te je takođe dobar izbor za sprečavanje tamnjenja banana.
Osim voćnih sokova, med je takođe odlična opcija. Za korišćenje ovog trika, dovoljno je da otopite jednu kašiku meda u 100 ml vode. Nakon što se med otopi, potopite narezane banane u smesu na 30 sekundi.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Komentari(0)