Kako sprečiti banane da potamne? U 2 cake biće sveže danima
Odličan način za sprečavanje tamnjenja banana

Prvi trik je korišćenje voćnog soka. Ako banane nisu prekrivene šlagom ili nekim drugim premazom, dovoljno je da ih premažete voćnim sokom. Kiselina koja se nalazi u soku pomaže u sprečavanju oslobađanja enzima koji uzrokuju tamnjenje.
Najčešće se preporučuje sok od limuna, narandže ili ananasa. Možete koristiti i limunadu ili, jednostavno, iscedite limun direktno na narezane banane, što će smanjiti mogućnost njihovog tamnjenja.
Međutim, postoji jedan mali nedostatak ovog trika – banane i kolač mogu dobiti blagi, kiselkasti ukus zbog kiseline u soku. Za one koji žele da izbegnu ovaj problem, postoji alternativa u obliku soka od jabuke.
Sok od jabuke ima sladak, ali i blago kiselkast ukus, te je takođe dobar izbor za sprečavanje tamnjenja banana.
Osim voćnih sokova, med je takođe odlična opcija. Za korišćenje ovog trika, dovoljno je da otopite jednu kašiku meda u 100 ml vode. Nakon što se med otopi, potopite narezane banane u smesu na 30 sekundi.

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.
Komentari(0)