POSNI KOLAČI Slatke starinske kiflice sa džemom koje su spremne za pola sata
Prhki zalogaji se prosto tope u ustima.

Sastojci:
500 g brašna
200 g šećera u prahu
300 ml ulja
150 ml vruće vode
1 prašak za pecivo
Džem po ukusu
Priprema:
Pomešajte vodu i ulje, dodajte prašak za pecivo i promešajte pa dodajte brašno. Izmešajte kašikom, pa umesite testo rukom. Testo podelite na 3-4 loptice i na pobrašnjenoj podlozi oblikujte krug i rastanjite oklagijom. Isecite na trouglove, stavite na svaki po malo džema i umotajte kiflice. Ređajte na pleh sa pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Ako se testo lista pritisnite malo prstom na nekoliko mesta. Vruće kiflice uvaljajte u prah šećer.
Prijatno!

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)