POSNI KOLAČI Slatke starinske kiflice sa džemom koje su spremne za pola sata
Prhki zalogaji se prosto tope u ustima.

Sastojci:
500 g brašna
200 g šećera u prahu
300 ml ulja
150 ml vruće vode
1 prašak za pecivo
Džem po ukusu
Priprema:
Pomešajte vodu i ulje, dodajte prašak za pecivo i promešajte pa dodajte brašno. Izmešajte kašikom, pa umesite testo rukom. Testo podelite na 3-4 loptice i na pobrašnjenoj podlozi oblikujte krug i rastanjite oklagijom. Isecite na trouglove, stavite na svaki po malo džema i umotajte kiflice. Ređajte na pleh sa pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Ako se testo lista pritisnite malo prstom na nekoliko mesta. Vruće kiflice uvaljajte u prah šećer.
Prijatno!

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)