POSNI KOLAČI Slatke starinske kiflice sa džemom koje su spremne za pola sata
Prhki zalogaji se prosto tope u ustima.

Sastojci:
500 g brašna
200 g šećera u prahu
300 ml ulja
150 ml vruće vode
1 prašak za pecivo
Džem po ukusu
Priprema:
Pomešajte vodu i ulje, dodajte prašak za pecivo i promešajte pa dodajte brašno. Izmešajte kašikom, pa umesite testo rukom. Testo podelite na 3-4 loptice i na pobrašnjenoj podlozi oblikujte krug i rastanjite oklagijom. Isecite na trouglove, stavite na svaki po malo džema i umotajte kiflice. Ređajte na pleh sa pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Ako se testo lista pritisnite malo prstom na nekoliko mesta. Vruće kiflice uvaljajte u prah šećer.
Prijatno!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)