PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!
Savršene kiflice koje možete praviti i sa kremom.

Sećate li se mirisa bakinog doma, onog trenutka kada se iz rerne izvade mekane kiflice, tople, mirisne i pune domaćeg džema? Ovaj recept, zapisan u starinskoj svesci, vraća nas u detinjstvo, u dane kada je svako jelo spremano s ljubavlju i pažnjom.
Pripremite ove mirisne zalogaje i unesite u dom toplinu i ukus koji podsećaju na vreme kada nam je baka sa osmehom donosila punu činiju slatkog zadovoljstva.
Sastojci:
500 g brašna
20 g kvasca
125 ml mleka
125 ml vode
125 g margarina
3 kašike šećera
1 kašičica soli
1 jaje
Džem po želji
1 jaje za premaz
Priprema:
Sjediniti vodu i mleko i zagrejati da bude mlako. Dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac. Ostaviti da nadođe. Zatim ga dodati brašnu, kao i jedno jaje i zamesiti testo. Mesiti desetak minuta. Podeliti ga na pet loptica. Pokriti krpom i ostaviti da stoje 15 minuta. Prvu lopticu testa rastanjiti oklagijom, pa narendati margarin. Zatim drugu lopticu rastanjiti, staviti preko prve, narendati margarin i tako sve do poslednje, na koju se ne renda margarin. Ostaviti da stoji još desetak minuta. Rastanjiti oklagijom, što tanje. Seći na trouglove i na svaki staviti po malo džema. Uvijati kiflice i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da stoje 45 minuta. Svaku kiflicu premazati razmućenim jajetom. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kiflice dok ne porumene, oko 20 minuta.
Prijatno!
(Trpeza)

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)