TAJNA SAVRŠENOG PIRINČA: Dodajte mrvicu jedne namirnice i uživajte u savršenom ukusu
Poslušajte savet iskusnih domaćica

Pirinač je jedna od najpopularnijih namirnica u svetu, koju je vrlo lako prilagoditi različitim jelima. Međutim, neki izbegavaju da je prave jer se često zalepi za tiganj ili lonac.
Ipak, postoji jednostavno rešenje koje će vam pomoći da se pirinač ne zalepi za šerpu.
Kako navodi HuffPost, ovaj problem će vam rešiti limun. Naime, nakon što stavite pirinač u šerpu s vodom, neposredno pre prokuvavanja dodajte malo limunovog soka. Na taj način dobićete pirinač savršeno pahuljaste konzistencije.
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Osim što limunov sok sprečava zgrudnjavanje, on donosi još nekoliko prednosti. Tako će dodatak limuna učiniti pirinač svetlijim, a navodno poboljšava i teksturu zrna.
Međutim, ako nemate sok od limuna pri ruci, postoji još jedna opcija. Možete dodati samo malo ulja u vodu pre nego što proključa, a to će pomoći da se pirinač takoreći razbije pa čak i dodati lepu teksturu vašem obroku.
Takođe, mnogi budu u dilemi da li je pirinač neophodno oprati pre kuvanja kako ne bi bio lepljiv. Prema studiji, koju je objavio ScienceDirect, pokazalo se da proces pranja nije imao uticaja na lepljivost ili tvrdoću pirinča. Ipak, oni navode da bi pirinač trebalo oprati iz drugih razloga, a to je kako bi se isprala prašina, mogući insekti, ljuska i slično.
Takođe, oni navode da s velikom upotrebom plastike u prehrambenoj industriji, moguće ju je pronaći i u pirinču pa je istraživanje pokazalo da se procesom pranja ispira do 20 odsto plastike iz sirovog pirinča.
Važno je napomenuti i da pirinač sadrži poprilično visok nivo arsena pa se pokazalo da ispiranje pirinča uklanja oko 90 odsto takozvanog bio-pristupačnog arsena, ali takođe ispira se i velika količina drugih nutrijenata važnih za naše zdravlje, uključujući bakar, gvožđe i cink.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)