TAJNA SAVRŠENOG PIRINČA: Dodajte mrvicu jedne namirnice i uživajte u savršenom ukusu
Poslušajte savet iskusnih domaćica

Pirinač je jedna od najpopularnijih namirnica u svetu, koju je vrlo lako prilagoditi različitim jelima. Međutim, neki izbegavaju da je prave jer se često zalepi za tiganj ili lonac.
Ipak, postoji jednostavno rešenje koje će vam pomoći da se pirinač ne zalepi za šerpu.
Kako navodi HuffPost, ovaj problem će vam rešiti limun. Naime, nakon što stavite pirinač u šerpu s vodom, neposredno pre prokuvavanja dodajte malo limunovog soka. Na taj način dobićete pirinač savršeno pahuljaste konzistencije.
Možda vas zanima:

TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.
Možda vas zanima:

TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.
Možda vas zanima:

TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.
Osim što limunov sok sprečava zgrudnjavanje, on donosi još nekoliko prednosti. Tako će dodatak limuna učiniti pirinač svetlijim, a navodno poboljšava i teksturu zrna.
Međutim, ako nemate sok od limuna pri ruci, postoji još jedna opcija. Možete dodati samo malo ulja u vodu pre nego što proključa, a to će pomoći da se pirinač takoreći razbije pa čak i dodati lepu teksturu vašem obroku.
Takođe, mnogi budu u dilemi da li je pirinač neophodno oprati pre kuvanja kako ne bi bio lepljiv. Prema studiji, koju je objavio ScienceDirect, pokazalo se da proces pranja nije imao uticaja na lepljivost ili tvrdoću pirinča. Ipak, oni navode da bi pirinač trebalo oprati iz drugih razloga, a to je kako bi se isprala prašina, mogući insekti, ljuska i slično.
Takođe, oni navode da s velikom upotrebom plastike u prehrambenoj industriji, moguće ju je pronaći i u pirinču pa je istraživanje pokazalo da se procesom pranja ispira do 20 odsto plastike iz sirovog pirinča.
Važno je napomenuti i da pirinač sadrži poprilično visok nivo arsena pa se pokazalo da ispiranje pirinča uklanja oko 90 odsto takozvanog bio-pristupačnog arsena, ali takođe ispira se i velika količina drugih nutrijenata važnih za naše zdravlje, uključujući bakar, gvožđe i cink.

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina
Komentari(0)