Ovo je kolač koji će vas vratiti u detinjstvo: Starinski slatkiš kom nećete odoleti, priprema je veoma jednostavna
Kolač od jabuka koji će vas oduševiti

Ukusni kolač od griza i jabuka koji vraća u detinjstvo…
Sa ovom količinom napravićete ukusni starinski kolač koji će zasladiti četvoro ljudi, a za pripremu ćete potrošiti nešto više od sat vremena.
Sastojci:
2 šolje brašna
2 šolje griza
1 prašak za pecivo
1 šolja šećera
1 vanilin šećer
Fil:
1,5 kg jabuka
cimet
1 vanilin šećer
0,5 šolje šećera
150 g putera
Priprema:
Prosejati brašno i prašak za pecivo. Dodati griz i šećer. Sve izmešati i podeliti na tri jednaka dela.
Jabuke narendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Podeliti na dva jednaka dela. Jabuke nemojte cediti jer će njihov sok natopiti testo i ono će omekšati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Posudu za pečenje premažite puterom ili uljem.
Kao prvi sloj stavite suve sastojke, poravnajte kašikom, dodajte pola jabuka, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte kašikom i malo pritisnite, pa dodajte preostale jabuke. Pritisnite jabuke i pospite poslednji sloj suvih sastojaka. Sve dobro pritisnite.
Preostali puter narendati ili iseći na tanke trakice i premazati preko torte.
Pecite 45 minuta.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)