Ovo je kolač koji će vas vratiti u detinjstvo: Starinski slatkiš kom nećete odoleti, priprema je veoma jednostavna
Kolač od jabuka koji će vas oduševiti

Ukusni kolač od griza i jabuka koji vraća u detinjstvo…
Sa ovom količinom napravićete ukusni starinski kolač koji će zasladiti četvoro ljudi, a za pripremu ćete potrošiti nešto više od sat vremena.
Sastojci:
2 šolje brašna
2 šolje griza
1 prašak za pecivo
1 šolja šećera
1 vanilin šećer
Fil:
1,5 kg jabuka
cimet
1 vanilin šećer
0,5 šolje šećera
150 g putera
Priprema:
Prosejati brašno i prašak za pecivo. Dodati griz i šećer. Sve izmešati i podeliti na tri jednaka dela.
Jabuke narendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Podeliti na dva jednaka dela. Jabuke nemojte cediti jer će njihov sok natopiti testo i ono će omekšati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Posudu za pečenje premažite puterom ili uljem.
Kao prvi sloj stavite suve sastojke, poravnajte kašikom, dodajte pola jabuka, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte kašikom i malo pritisnite, pa dodajte preostale jabuke. Pritisnite jabuke i pospite poslednji sloj suvih sastojaka. Sve dobro pritisnite.
Preostali puter narendati ili iseći na tanke trakice i premazati preko torte.
Pecite 45 minuta.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)