Ovo je kolač koji će vas vratiti u detinjstvo: Starinski slatkiš kom nećete odoleti, priprema je veoma jednostavna
Kolač od jabuka koji će vas oduševiti
Ukusni kolač od griza i jabuka koji vraća u detinjstvo…
Sa ovom količinom napravićete ukusni starinski kolač koji će zasladiti četvoro ljudi, a za pripremu ćete potrošiti nešto više od sat vremena.
Sastojci:
2 šolje brašna
2 šolje griza
1 prašak za pecivo
1 šolja šećera
1 vanilin šećer
Fil:
1,5 kg jabuka
1 vanilin šećer
0,5 šolje šećera
150 g putera
Priprema:
Prosejati brašno i prašak za pecivo. Dodati griz i šećer. Sve izmešati i podeliti na tri jednaka dela.
Jabuke narendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Podeliti na dva jednaka dela. Jabuke nemojte cediti jer će njihov sok natopiti testo i ono će omekšati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Posudu za pečenje premažite puterom ili uljem.
Kao prvi sloj stavite suve sastojke, poravnajte kašikom, dodajte pola jabuka, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte kašikom i malo pritisnite, pa dodajte preostale jabuke. Pritisnite jabuke i pospite poslednji sloj suvih sastojaka. Sve dobro pritisnite.
Preostali puter narendati ili iseći na tanke trakice i premazati preko torte.
Pecite 45 minuta.
POSNI SLAVSKI KOLAČ: Jednostavan recept sa kojim ne možete pogrešiti (VIDEO)
Isprobajte recept za slavsku pogaču
Najtraženiji posni kolač po bakinom receptu: Lako se pravi, a koliko je ukusan i sočan - ješćete ga i kad nije post
Jednostavan recept za vrlo ukusan i sočan posni kolač
Starinski recept za šumadijski posni pasulj: Ukus je prosto savršen, a naročit šmek mu daje 1 sastojak
Starinski recept za šumadijski posni pasulj – ukus je prosto savršen, a naročit šmek mu daje 1 sastojak!
POSNA KROMPIR ČORBA Ukusno jelo po receptu naših baka, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti i mi ga danas donosimo.
Hilandarske ćufte: Bogat posni ručak koji će vas držati sitim ceo dan (VIDEO)
Posni ručak za poželeti, recept za ćufte sa Hilandara
Komentari(0)