Ovo je kolač koji će vas vratiti u detinjstvo: Starinski slatkiš kom nećete odoleti, priprema je veoma jednostavna
Kolač od jabuka koji će vas oduševiti
Ukusni kolač od griza i jabuka koji vraća u detinjstvo…
Sa ovom količinom napravićete ukusni starinski kolač koji će zasladiti četvoro ljudi, a za pripremu ćete potrošiti nešto više od sat vremena.
Sastojci:
2 šolje brašna
2 šolje griza
1 prašak za pecivo
1 šolja šećera
1 vanilin šećer
Fil:
1,5 kg jabuka
cimet
1 vanilin šećer
0,5 šolje šećera
150 g putera
Priprema:
Prosejati brašno i prašak za pecivo. Dodati griz i šećer. Sve izmešati i podeliti na tri jednaka dela.
Jabuke narendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Podeliti na dva jednaka dela. Jabuke nemojte cediti jer će njihov sok natopiti testo i ono će omekšati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Posudu za pečenje premažite puterom ili uljem.
Kao prvi sloj stavite suve sastojke, poravnajte kašikom, dodajte pola jabuka, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte kašikom i malo pritisnite, pa dodajte preostale jabuke. Pritisnite jabuke i pospite poslednji sloj suvih sastojaka. Sve dobro pritisnite.
Preostali puter narendati ili iseći na tanke trakice i premazati preko torte.
Pecite 45 minuta.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)