KAKO SE PRAVI PRAVA SRPSKA TRAVARICA Odlična za probavu, varenje i cirkulaciju
Nakon perioda sazrevanja spremna je za konzumiranje, a ističe se prelepim mirisom i nešto gorčim ukusom.

Travarica je rakija sa lekovitim biljem. Najčešće se proizvodi u domaćoj proizvodnji, mešanjem alkoholnih destilata i lekovitog bilja, a proizvodila se industrijski, najpoznatija Stomaklija.
Za pravljenje travarice potrebna je rakija, najčešće lozovača, ali može i šljivovica. U rakiju se stavljaju lekovite biljke, koje se u njoj razlažu. Može se staviti pelin, žalfija, morač, anis, ruzmarin, a može da se doda i rogač, te i šumsko voće. Sastojci se properu i prosuše, zatim stavljaju u flašu i prelivaju se rakijom. Ovako napunjene flaše stoje 30 dana, a mogu i više. Nakon perioda sazrevanja spremna je za konzumiranje, a ističe se prelepim mirisom i nešto gorčim ukusom.
Ovako pripremljena travarica pije se kalo lek, obično za bolje varenje, pre obroka. Ne treba zanemariti da je ipak u pitanju žestoko piće i u većim količinama može biti štetno. Pravilno doziranje je 1-2 čašice. Osim za varenje dobra je i za cirkulaciju i masažu.
Printscreen
Lepotesrbije.alo.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)