POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.
100 g mlevenog maka
5 rendanih jabuka
1 šolja brašna
1 šolja griza
1/2 šolje šećera
1 šolja ulja
Za glazuru:
5 kašika džema po želji
100 g čokolade za kuvanje
100 ml biljne pavlake
Priprema:
Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.
Prijatno!
(Trpeza)
FENOMENALNA POSNA Pita s pečurkama, toliko ukusna da ćete je stalno praviti!
Post je veoma značajan period za svakog hrišćanina, u toku je Božićni post i mnogi vernici poste.
SAMONIKLE I MOĆNE Ovo su neke od najzdravijih biljaka Srbije
Najzdravija biljka koja uspeva u Srbiji je potočarka. Ova biljka je proglašena za najzdraviju na svetu zbog obilja hranljivih materija koje mogu da spreče bolesti i zaštite sportiste od povreda. Potočarka ima visok nivo aminokiselina i antioksidanata.
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.
Zaboravljeni recepti Balkana: Kako su naše bake pravile žito sa šlagom
Žito sa šlagom, nekada popularan desert na Balkanu, danas se retko priprema, ali ostaje simbol topline i tradicije.
Komentari(0)