DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.

Sastojci za 2 osobe:
1 kg crvenog luka
3 čena belog luka
200 g mlevenog mesa
00 g pirinča
2 šargarepe
veći komad celera
2 dl kisele pavlake
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika svežeg ruzmarina
1 limun
so po ukusu
ljuta tucana paprika
Priprema:
Cele očišćene glavice luka kuvajte oko 10 minuta u vodi dok ne omekšaju. Izvadite, ocedite i ostavite da se ohlade. Svaku glavicu nožem isecite na otprilike 2 cm ispod vrha, ali pazite da ne oštetite vrhove. Iz unutrašnjosti glavice kašičicom pažljivo izvadite sredinu. U međuvremenu, rernu uključite da se greje na 200 stepeni i pripremite fi l. U tiganju izdinstajte meso sa sitno iseckanim srcem luka, šargarepom, celerom i
pirinčem. Posolite i dodajte tucanu papriku. Prvi sloj luka odbacite, glavice punite fi lom iz tiganja i
prekrijte isečenim vrhom. Korpice poređajte u pleh koji ste podmazali s malo maslinovog ulja. Glavice
luka pospite sitno seckanim belim lukom i seckanim ruzmarinom, pa pecite 10 minuta. Izvadite i prelijte kiselom pavlakom i sokom od limuna. Servirajte kao toplo predjelo.
(Trpeza)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)