DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk

19:00

Gastronomija 0

Neobično je i sigurno je da niste pravili.

punjeni luk
Shutterstock

Sastojci za 2 osobe:

1 kg crvenog luka

3 čena belog luka

200 g mlevenog mesa

00 g pirinča

2 šargarepe

veći komad celera

2 dl kisele pavlake

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika svežeg ruzmarina

1 limun

so po ukusu

ljuta tucana paprika

Priprema:

Cele očišćene glavice luka kuvajte oko 10 minuta u vodi dok ne omekšaju. Izvadite, ocedite i ostavite da se ohlade. Svaku glavicu nožem isecite na otprilike 2 cm ispod vrha, ali pazite da ne oštetite vrhove. Iz unutrašnjosti glavice kašičicom pažljivo izvadite sredinu. U međuvremenu, rernu uključite da se greje na 200 stepeni i pripremite fi l. U tiganju izdinstajte meso sa sitno iseckanim srcem luka, šargarepom, celerom i
pirinčem. Posolite i dodajte tucanu papriku. Prvi sloj luka odbacite, glavice punite fi lom iz tiganja i
prekrijte isečenim vrhom. Korpice poređajte u pleh koji ste podmazali s malo maslinovog ulja. Glavice
luka pospite sitno seckanim belim lukom i seckanim ruzmarinom, pa pecite 10 minuta. Izvadite i prelijte kiselom pavlakom i sokom od limuna. Servirajte kao toplo predjelo.

(Trpeza)

Komentari(0)

Loading