KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu

Izvor: Trpeza

16:00

Gastronomija 0

Od slatkog najslađe.

bundevara
Shutterstock

Nema ničeg lepšeg od predivnog mirisa pite od bundeve koji se širi kućom u jesenje dane, zbog toga vam danas donosimo recept za bundevaru po bakinom receptu, koju će svi obožavati.

Sastojci:

kore za pitu

1 kg bundeve

200 g šećera

150 g žutog suvog grožđa

6 kašika griza

po ukusu cimeta

ulje za premazivanje kora

Priprema:

Bundevu oljuštiti, očistiti od semenki i izrendati na krupniju stranu. Uzeti koru, blago je premazati sa uljem, staviti drugu koru preko prve i nju blago premazati. Tako uraditi sa još dve kore, što znači da svaki rolat treba da ima po 4 kore. Posuti svuda po kori bundevu, potom preko svega posuti sa šećerom i ako je bundeva dosta vlažna, posuti preko kašiku griza. Nakon toga dodati suvo grožđe preko cele kore i po ukusu posuti cimetom. Bočne strane pite podviti malo prema unutra, da fil ne ispada i zaviti u rolat. Pleh prekriti sa pek- papirom i naređati rolate, ali da ima malo mesta između. Premazati kore ostatkom ulja. Zagrejati rernu na 190 stepeni i peći pitu oko 45 minuta. Ohladiti, iseći na parčiće, posuti prah-šećerom.

Prijatno!

(Trpeza)

Komentari(0)