KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu

Izvor: Trpeza

16:00

Gastronomija 0

Od slatkog najslađe.

bundevara
Shutterstock

Nema ničeg lepšeg od predivnog mirisa pite od bundeve koji se širi kućom u jesenje dane, zbog toga vam danas donosimo recept za bundevaru po bakinom receptu, koju će svi obožavati.

Sastojci:

kore za pitu

1 kg bundeve

200 g šećera

150 g žutog suvog grožđa

6 kašika griza

po ukusu cimeta

ulje za premazivanje kora

Priprema:

Bundevu oljuštiti, očistiti od semenki i izrendati na krupniju stranu. Uzeti koru, blago je premazati sa uljem, staviti drugu koru preko prve i nju blago premazati. Tako uraditi sa još dve kore, što znači da svaki rolat treba da ima po 4 kore. Posuti svuda po kori bundevu, potom preko svega posuti sa šećerom i ako je bundeva dosta vlažna, posuti preko kašiku griza. Nakon toga dodati suvo grožđe preko cele kore i po ukusu posuti cimetom. Bočne strane pite podviti malo prema unutra, da fil ne ispada i zaviti u rolat. Pleh prekriti sa pek- papirom i naređati rolate, ali da ima malo mesta između. Premazati kore ostatkom ulja. Zagrejati rernu na 190 stepeni i peći pitu oko 45 minuta. Ohladiti, iseći na parčiće, posuti prah-šećerom.

Prijatno!

(Trpeza)

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading