KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.

Nema ničeg lepšeg od predivnog mirisa pite od bundeve koji se širi kućom u jesenje dane, zbog toga vam danas donosimo recept za bundevaru po bakinom receptu, koju će svi obožavati.
Sastojci:
kore za pitu
1 kg bundeve
200 g šećera
150 g žutog suvog grožđa
6 kašika griza
po ukusu cimeta
ulje za premazivanje kora
Priprema:
Bundevu oljuštiti, očistiti od semenki i izrendati na krupniju stranu. Uzeti koru, blago je premazati sa uljem, staviti drugu koru preko prve i nju blago premazati. Tako uraditi sa još dve kore, što znači da svaki rolat treba da ima po 4 kore. Posuti svuda po kori bundevu, potom preko svega posuti sa šećerom i ako je bundeva dosta vlažna, posuti preko kašiku griza. Nakon toga dodati suvo grožđe preko cele kore i po ukusu posuti cimetom. Bočne strane pite podviti malo prema unutra, da fil ne ispada i zaviti u rolat. Pleh prekriti sa pek- papirom i naređati rolate, ali da ima malo mesta između. Premazati kore ostatkom ulja. Zagrejati rernu na 190 stepeni i peći pitu oko 45 minuta. Ohladiti, iseći na parčiće, posuti prah-šećerom.
Prijatno!
(Trpeza)

Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima

Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.
Komentari(0)