KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.

Nema ničeg lepšeg od predivnog mirisa pite od bundeve koji se širi kućom u jesenje dane, zbog toga vam danas donosimo recept za bundevaru po bakinom receptu, koju će svi obožavati.
Sastojci:
kore za pitu
1 kg bundeve
200 g šećera
150 g žutog suvog grožđa
6 kašika griza
po ukusu cimeta
ulje za premazivanje kora
Priprema:
Bundevu oljuštiti, očistiti od semenki i izrendati na krupniju stranu. Uzeti koru, blago je premazati sa uljem, staviti drugu koru preko prve i nju blago premazati. Tako uraditi sa još dve kore, što znači da svaki rolat treba da ima po 4 kore. Posuti svuda po kori bundevu, potom preko svega posuti sa šećerom i ako je bundeva dosta vlažna, posuti preko kašiku griza. Nakon toga dodati suvo grožđe preko cele kore i po ukusu posuti cimetom. Bočne strane pite podviti malo prema unutra, da fil ne ispada i zaviti u rolat. Pleh prekriti sa pek- papirom i naređati rolate, ali da ima malo mesta između. Premazati kore ostatkom ulja. Zagrejati rernu na 190 stepeni i peći pitu oko 45 minuta. Ohladiti, iseći na parčiće, posuti prah-šećerom.
Prijatno!
(Trpeza)

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)