KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu

16:00

Gastronomija 0

Od slatkog najslađe.

bundevara
Shutterstock

Nema ničeg lepšeg od predivnog mirisa pite od bundeve koji se širi kućom u jesenje dane, zbog toga vam danas donosimo recept za bundevaru po bakinom receptu, koju će svi obožavati.

Sastojci:

kore za pitu

1 kg bundeve

200 g šećera

150 g žutog suvog grožđa

6 kašika griza

po ukusu cimeta

ulje za premazivanje kora

Priprema:

Bundevu oljuštiti, očistiti od semenki i izrendati na krupniju stranu. Uzeti koru, blago je premazati sa uljem, staviti drugu koru preko prve i nju blago premazati. Tako uraditi sa još dve kore, što znači da svaki rolat treba da ima po 4 kore. Posuti svuda po kori bundevu, potom preko svega posuti sa šećerom i ako je bundeva dosta vlažna, posuti preko kašiku griza. Nakon toga dodati suvo grožđe preko cele kore i po ukusu posuti cimetom. Bočne strane pite podviti malo prema unutra, da fil ne ispada i zaviti u rolat. Pleh prekriti sa pek- papirom i naređati rolate, ali da ima malo mesta između. Premazati kore ostatkom ulja. Zagrejati rernu na 190 stepeni i peći pitu oko 45 minuta. Ohladiti, iseći na parčiće, posuti prah-šećerom.

Prijatno!

(Trpeza)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading