POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
Punjene pohovane paprike
Sastojci:
10 crvenih rog paprika
10 debljih parčeta kačkavalja
2-3 jaja
1 šoljica brašna
1 šoljica prezli
prstohvat soli
ulje za prženje
Priprema:
Paprike ispecite na tiganju ili roštilju i ohladite ih u pokrivenoj posudi. Paprike iz zamrzivača su idealne jer im se lako skida koža. Ohlađenim paprikama skinite kožu i pažljivo im izvadite semenke. Napunite ih kačkavaljem. Umutite jaja i posolite. Papriku punjenu sirom uvaljajte u brašno, pa u razmućena jaja, te u prezle. Pecite u dubljoj masnoći, po nekoliko minuta s obe strane. Pečene paprike slažite na papirnati ubrus, kako bi upio višak masnoće. Poslužite vruće kao predjelo ili prilog.
(Trpeza)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)