POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom

Izvor: Trpeza

16:00

Gastronomija 0

Fil je fenomenalan.

punjene pohovane paprike
Shutterstock

Punjene pohovane paprike

Sastojci:

10 crvenih rog paprika

10 debljih parčeta kačkavalja

2-3 jaja

1 šoljica brašna

1 šoljica prezli

prstohvat soli

ulje za prženje

Priprema:

Paprike ispecite na tiganju ili roštilju i ohladite ih u pokrivenoj posudi. Paprike iz zamrzivača su idealne jer im se lako skida koža. Ohlađenim paprikama skinite kožu i pažljivo im izvadite semenke. Napunite ih kačkavaljem. Umutite jaja i posolite. Papriku punjenu sirom uvaljajte u brašno, pa u razmućena jaja, te u prezle. Pecite u dubljoj masnoći, po nekoliko minuta s obe strane. Pečene paprike slažite na papirnati ubrus, kako bi upio višak masnoće. Poslužite vruće kao predjelo ili prilog.

(Trpeza)

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading