OBOŽAVAĆETE GA Puding od bundeve, ne zna se da li je zdraviji ili ukusniji
Brzo se sprema a preukusan je!

Jesen donosi tople boje, mirise i ukuse koji greju dušu, a puding od bundeve je savršen način da ih osetite. Kremast, zdrav i ukusan, ovaj desert spaja prirodnu slatkoću bundeve s neodoljivim začinom poput cimeta, budeći sećanja na osećaj topline i uživanja pored šporeta u jesenjim večerima. Ovo je idealna poslastica za trenutke kada želite da ušuškate i telo i dušu.
Sastojci:
2 šolje šećera
1 šolja putera
2 šolje vode
3 šolje pirea od bundeve
6 kašika gustina
1 kašičica cimeta
Priprema:
Stavite u šerpicu šećer i puter da se otope, a zatim dodajte čašu vode. Skinite s vatre pa u smesu sipajte gustin razmućen u čaši vode. Vratite na vatru, mešajte dok se ne zgusne, a onda dodajte pire od bundeve i cimet. Čim krene da ključa, sklonite s ringle i sipajte u činijice.
Prijatno!
(Trpeza)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)