OBOŽAVAĆETE GA Puding od bundeve, ne zna se da li je zdraviji ili ukusniji

Izvor: Trpeza

18:00 >> 15:19

Gastronomija 0

Brzo se sprema a preukusan je!

puding od bundeve
Shutterstock

Jesen donosi tople boje, mirise i ukuse koji greju dušu, a puding od bundeve je savršen način da ih osetite. Kremast, zdrav i ukusan, ovaj desert spaja prirodnu slatkoću bundeve s neodoljivim začinom poput cimeta, budeći sećanja na osećaj topline i uživanja pored šporeta u jesenjim večerima. Ovo je idealna poslastica za trenutke kada želite da ušuškate i telo i dušu.

Sastojci:

2 šolje šećera

1 šolja putera

2 šolje vode

3 šolje pirea od bundeve

6 kašika gustina

1 kašičica cimeta

 

Priprema:

Stavite u šerpicu šećer i puter da se otope, a zatim dodajte čašu vode. Skinite s vatre pa u smesu sipajte gustin razmućen u čaši vode. Vratite na vatru, mešajte dok se ne zgusne, a onda dodajte pire od bundeve i cimet. Čim krene da ključa, sklonite s ringle i sipajte u činijice.

Prijatno!

(Trpeza)

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading