SEOSKI I VINSKI TURIZAM U USPONU Srpska Toskana se odlično kotira kod posetilaca iz inostranstva
Vinski turizam poslednjih godina intenzivno se razvija na teritoriji opštine Topola.

Sve je više meštana koji se odlučuju da svoja seoska domaćinstva otvore za posetioce, uz nezaobilazni obilazak vinogarada i degustaciju crnih i belih vina pravljenih od najkvlatitnijeg grožđa koje raste na pobrđima Oplenca.
„Topola ima izuzetne turističke potencijale. Postoji niz sadržaja koji mogu da privuku turiste, pre svega fantastični pejzaži, istorijsko nasleđe i gastronomija. Tokom epidemije posete gostiju iz inostranstva su smanjene, ali u narednom periodu moramo povećati broj noćenja a u tome su nam važna seoska domaćinstva i vinski turizam kao jedna od delatnosti koje opština može da pruži“, izjavila je Dragana Kostić izTurističke organizacije „Oplenac“.
Možda vas zanima:

NAJLEPŠA SRPSKA JESENJA DESTINACIJA Prepustite se čarima "Srpske Toskane" i uživajte u magičnim prizorima uz najbolje vino
Svi putnici, mogu da uživaju u dugim šetnjama, rekreaciji u prirodi i prelepim jesenjim pejzažima uz čašu vina.

KARAĐORĐEVIĆI SADILI VINOGRADE U SRPSKOJ TOSKANI Sa kraljevskom etiketom njihovo vino obilazi čitav svet, a posebne flaše se čuvaju pod ključem (FOTO)
Sve lepote jedne zemlje turisti mogu osetiti kroz hranu i vino. Srbija definitivno ima adute kad je u pitanju vinski turizam, a Topola je glavni predvodnik u ovoj oblasti koja može mnogo ponuditi stranim enofilima.
Možda vas zanima:

NAJLEPŠA SRPSKA JESENJA DESTINACIJA Prepustite se čarima "Srpske Toskane" i uživajte u magičnim prizorima uz najbolje vino
Svi putnici, mogu da uživaju u dugim šetnjama, rekreaciji u prirodi i prelepim jesenjim pejzažima uz čašu vina.

KARAĐORĐEVIĆI SADILI VINOGRADE U SRPSKOJ TOSKANI Sa kraljevskom etiketom njihovo vino obilazi čitav svet, a posebne flaše se čuvaju pod ključem (FOTO)
Sve lepote jedne zemlje turisti mogu osetiti kroz hranu i vino. Srbija definitivno ima adute kad je u pitanju vinski turizam, a Topola je glavni predvodnik u ovoj oblasti koja može mnogo ponuditi stranim enofilima.
Ove godine, po prvi put lokalna samouprava je podržala seoska turistička domaćinstva sa novom merom, odnosno po 150.000 dinara svim registrovanim domaćinstvima koja obavljaju pomenutu delatnost. U Topoli trenutno postoji 12 registrovanih sesokih domaćinstava, od čega šest ima visoku kategoriju sa četiri zvezdice.

rina.rs
„Trenutno radimo na projektu za Izraelsko tržiste, agencija iz Beograda je zamolila da odradimo istraživanje seoskih domaćinstva koja bi ispunila njihove kriterijume i možemo se pohvaliti da čak četiri -pet, naših domaćinstva ispunjava te kriterijume“, rekla je Kostić.
Ono što svakako obećava kad je dodatni razvoj turizma u pitanju jeste sve više vinarija koje niču u Topoli, a vinari se okreću tržištu. Iz porodične proizvodnje prelaze u viši rang gradeći degustacione sale i šireći svoje kapacitete čime postaju prepoznatljiviji za sve ljubitelje ovog božanskog pića.
(Izvor: Rina.rs)

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Komentari(0)