SEOSKI I VINSKI TURIZAM U USPONU Srpska Toskana se odlično kotira kod posetilaca iz inostranstva

Jelena Vamović

13:01

Gastronomija 0

Vinski turizam poslednjih godina intenzivno se razvija na teritoriji opštine Topola.

SEOSKI I VINSKI TURIZAM U USPONU Srpska Toskana se odlično kotira kod posetilaca iz inostranstva
rina.rs

 

Sve je više meštana koji se odlučuju da svoja seoska domaćinstva otvore za posetioce, uz nezaobilazni obilazak vinogarada i degustaciju crnih i belih vina pravljenih od najkvlatitnijeg grožđa koje raste na pobrđima Oplenca.

„Topola ima izuzetne turističke potencijale. Postoji niz sadržaja koji mogu da privuku turiste, pre svega fantastični pejzaži, istorijsko nasleđe i gastronomija. Tokom epidemije posete gostiju iz inostranstva su smanjene, ali u narednom periodu moramo povećati broj noćenja a u tome su nam važna seoska domaćinstva i vinski turizam kao jedna od delatnosti koje opština može da pruži“, izjavila je Dragana Kostić izTurističke organizacije „Oplenac“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ove godine, po prvi put lokalna samouprava je podržala seoska turistička domaćinstva sa novom merom, odnosno po 150.000 dinara svim registrovanim domaćinstvima koja obavljaju pomenutu delatnost. U Topoli trenutno postoji 12 registrovanih sesokih domaćinstava, od čega šest ima visoku kategoriju sa četiri zvezdice.

rina.rs

 

„Trenutno radimo na projektu za Izraelsko tržiste, agencija iz Beograda je zamolila da odradimo istraživanje seoskih domaćinstva koja bi ispunila njihove kriterijume i možemo se pohvaliti da čak četiri -pet, naših domaćinstva ispunjava te kriterijume“, rekla je Kostić.

Ono što svakako obećava kad je dodatni razvoj turizma u pitanju jeste sve više vinarija koje niču u Topoli, a vinari se okreću tržištu. Iz porodične proizvodnje prelaze u viši rang gradeći degustacione sale i šireći svoje kapacitete čime postaju prepoznatljiviji za sve ljubitelje ovog božanskog pića.

 

(Izvor: Rina.rs)

Komentari(0)

Loading