DORUČAK ZA 20 MINUTA Lepinje iz tiganja od 3 sastojka koja imate u kući
Odlične su uz sir, jogurt, suhomesnato, ali i sa džemom.
Svi volimo miris sveže, tople lepinje, koja nas odmah podseća na dom i okupljanje za stolom. Ova lepinja je upravo takva – topla, meka i jednostavna za pripremu. Ne treba vam rerna, već samo tiganj, i za kratko vreme dobićete lepinje koje će cela porodica obožavati. Idealne su za doručak, večeru ili kao dodatak uz omiljene namaze. Pripremite ovu ukusnu lepinju i uživajte u svakom zalogaju!
Sastojci:
600 g brašna
5 kašika ulja
1 kašika soli
400 ml vode
Priprema:
U vrelu vodu staviti so i promešati. U prosejanih 600 g brašna sipati vodu i izmešati, zatim sipati ulje i nastaviti s mešanjem. Umesiti testo. Ako je potrebno dodati još kašiku brašna. Podeliti testo na 12 delova od kojih treba oblikovati loptice. Posuti ih brašnom i ostaviti 10 minuta da stoje. Svaku lopticu razvući oklagijom u krug veličine dlana. Pržiti u zagrejanom tiganju na srednjoj vatri 1 minut sa donje strane, pa okrenuti oko 15 sekundi, a onda vratiti na prvu stranu. Ostaviti dok lepinja ne naraste. Pečene lepinje premazati sa malo margarina ili ulja.
(Trpeza)
PIVSKI HLEB Bez kvasca, mešenja i narastanja, a savršeno mekan!
Umesite sami hleb za tili čas.
Slatka gibanica savršena za doručak ili kao poslastica za slavu: Idealan spoj hrskavog i sočnog koji se lako pravi
Slatka gibanica sa orasima koja miriše na jesen
OVO JE RECEPT ZA NAJMEKŠE TESTO Tradicionalne buhtle sa džemom, i to posne!
Slatko pecivo koje se može jesti za doručak ili kao poslastica.
Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
DORUČAK ZA 20 MINUTA Lepinje iz tiganja od 3 sastojka koja imate u kući
Odlične su uz sir, jogurt, suhomesnato, ali i sa džemom.
Komentari(0)