DORUČAK ZA 20 MINUTA Lepinje iz tiganja od 3 sastojka koja imate u kući
Odlične su uz sir, jogurt, suhomesnato, ali i sa džemom.
Svi volimo miris sveže, tople lepinje, koja nas odmah podseća na dom i okupljanje za stolom. Ova lepinja je upravo takva – topla, meka i jednostavna za pripremu. Ne treba vam rerna, već samo tiganj, i za kratko vreme dobićete lepinje koje će cela porodica obožavati. Idealne su za doručak, večeru ili kao dodatak uz omiljene namaze. Pripremite ovu ukusnu lepinju i uživajte u svakom zalogaju!
Sastojci:
600 g brašna
5 kašika ulja
1 kašika soli
400 ml vode
Priprema:
U vrelu vodu staviti so i promešati. U prosejanih 600 g brašna sipati vodu i izmešati, zatim sipati ulje i nastaviti s mešanjem. Umesiti testo. Ako je potrebno dodati još kašiku brašna. Podeliti testo na 12 delova od kojih treba oblikovati loptice. Posuti ih brašnom i ostaviti 10 minuta da stoje. Svaku lopticu razvući oklagijom u krug veličine dlana. Pržiti u zagrejanom tiganju na srednjoj vatri 1 minut sa donje strane, pa okrenuti oko 15 sekundi, a onda vratiti na prvu stranu. Ostaviti dok lepinja ne naraste. Pečene lepinje premazati sa malo margarina ili ulja.
(Trpeza)
Recept za tradicionalnu jufku iz Istočne Srbije
Jufka, jednostavno i manje poznato jelo iz istočne Srbije, pravi se od domaćeg testa koje se razvlači, seče na trakice, suši i potom kuva.
DA UŽIVATE U SVAKOM ZALOGAJU Posni gulaš od šampinjona, FENOMENALNOG ukusa, a sprema se za čas
Za prijatan post onima koji poste, donosimo recept za odličan posni gulaš od pečuraka, fenomenalnog ukusa.
Posna sarma po receptu Steve Karapandže
Stevo Karapandža, istaknuti kuvar bivše Jugoslavije, poznat je po raznovrsnim receptima koji uključuju i posna jela. Iako su mnogi njegovi recepti usmereni na jela s mesom i mlečnim proizvodima, u njegovoj bogatoj kolekciji nalaze se i posne opcije. Jedan od takvih recepata je posna sarma, prilagođena za vreme posta.
OVAKO NEŠTO NISTE PROBALI Posna sarma probudiće sva vaša čula, svi će je obožavati
Ukus je neprikosnoven!
Ovakve mekike su najpopularnije za vreme posta! Srbi odlepe kada ih vide, recept zlata vredan
Posne mekike su savršen izbor, a još kada ih napravite sa praškom za pecivo, ukućani će ostati bez reči.
Komentari(0)