DORUČAK ZA 20 MINUTA Lepinje iz tiganja od 3 sastojka koja imate u kući

16:00

Gastronomija 0

Odlične su uz sir, jogurt, suhomesnato, ali i sa džemom.

lepinje
Shutterstock

Svi volimo miris sveže, tople lepinje, koja nas odmah podseća na dom i okupljanje za stolom. Ova lepinja je upravo takva – topla, meka i jednostavna za pripremu. Ne treba vam rerna, već samo tiganj, i za kratko vreme dobićete lepinje koje će cela porodica obožavati. Idealne su za doručak, večeru ili kao dodatak uz omiljene namaze. Pripremite ovu ukusnu lepinju i uživajte u svakom zalogaju!

Sastojci:

600 g brašna

5 kašika ulja

1 kašika soli

400 ml vode

Priprema:

U vrelu vodu staviti so i promešati. U prosejanih 600 g brašna sipati vodu i izmešati, zatim sipati ulje i nastaviti s mešanjem. Umesiti testo. Ako je potrebno dodati još kašiku brašna. Podeliti testo na 12 delova od kojih treba oblikovati loptice. Posuti ih brašnom i ostaviti 10 minuta da stoje. Svaku lopticu razvući oklagijom u krug veličine dlana. Pržiti u zagrejanom tiganju na srednjoj vatri 1 minut sa donje strane, pa okrenuti oko 15 sekundi, a onda vratiti na prvu stranu. Ostaviti dok lepinja ne naraste. Pečene lepinje premazati sa malo margarina ili ulja.

(Trpeza)

sarma

Posna sarma po receptu Steve Karapandže

Gastronomija

12:00

2 decembar, 2024

Stevo Karapandža, istaknuti kuvar bivše Jugoslavije, poznat je po raznovrsnim receptima koji uključuju i posna jela. Iako su mnogi njegovi recepti usmereni na jela s mesom i mlečnim proizvodima, u njegovoj bogatoj kolekciji nalaze se i posne opcije. Jedan od takvih recepata je posna sarma, prilagođena za vreme posta.

Komentari(0)

Loading