DORUČAK ZA 20 MINUTA Lepinje iz tiganja od 3 sastojka koja imate u kući
Odlične su uz sir, jogurt, suhomesnato, ali i sa džemom.

Svi volimo miris sveže, tople lepinje, koja nas odmah podseća na dom i okupljanje za stolom. Ova lepinja je upravo takva – topla, meka i jednostavna za pripremu. Ne treba vam rerna, već samo tiganj, i za kratko vreme dobićete lepinje koje će cela porodica obožavati. Idealne su za doručak, večeru ili kao dodatak uz omiljene namaze. Pripremite ovu ukusnu lepinju i uživajte u svakom zalogaju!
Sastojci:
600 g brašna
5 kašika ulja
1 kašika soli
400 ml vode
Priprema:
U vrelu vodu staviti so i promešati. U prosejanih 600 g brašna sipati vodu i izmešati, zatim sipati ulje i nastaviti s mešanjem. Umesiti testo. Ako je potrebno dodati još kašiku brašna. Podeliti testo na 12 delova od kojih treba oblikovati loptice. Posuti ih brašnom i ostaviti 10 minuta da stoje. Svaku lopticu razvući oklagijom u krug veličine dlana. Pržiti u zagrejanom tiganju na srednjoj vatri 1 minut sa donje strane, pa okrenuti oko 15 sekundi, a onda vratiti na prvu stranu. Ostaviti dok lepinja ne naraste. Pečene lepinje premazati sa malo margarina ili ulja.
(Trpeza)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)