Vremeplov u staru Jugu s receptom za pileći paprikaš iz kuvara Jugoslovenska kuhinja
Naši stari su nekada uživali u jednostavnim jelima a ovaj recept za pileći paprikaš iz knjige Jugloslovenska kuhinja Olge Novak Marković je pravi vremeplov u prošla vremena.
Pileći paprikaš s njokima
Sastojci (za 4 osobe):
1 pile
80 g masti
1/2 šolje paradajz sosa
1 kašika paprike u prahu
20 g brašna
2 kašike pavlake
1 crni luk
1 kašika belog vina
4 sveže paprike
peršun
so
Priprema:
Na ulju propržiti isečen crni luk, dodati brašno, paradajz sos, mlevenu papriku i ulijte vodu. Kada provri, dodajte joj isečenu piletinu i dinstajte dok ne omekša. Zatim meso stavite u drugu posudu, procedite sos i dodajte isrcaknu svežu papriku. Polako kuvajte još nekoliko minuta, dodajte kašiku vina i servirajte sos sa njokama. Po želji u sos možemo dodati još pavlake i sitno seckanog peršuna.
(Trpeza)
GLAVNO JELO ZA VREME POSTA Fenomenalan manastirski krompir iz rerne, jeftin ručak a ukus kraljevski
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira
DA UŽIVATE U SVAKOM ZALOGAJU Posni gulaš od šampinjona, FENOMENALNOG ukusa, a sprema se za čas
Za prijatan post onima koji poste, donosimo recept za odličan posni gulaš od pečuraka, fenomenalnog ukusa.
Posna sarma po receptu Steve Karapandže
Stevo Karapandža, istaknuti kuvar bivše Jugoslavije, poznat je po raznovrsnim receptima koji uključuju i posna jela. Iako su mnogi njegovi recepti usmereni na jela s mesom i mlečnim proizvodima, u njegovoj bogatoj kolekciji nalaze se i posne opcije. Jedan od takvih recepata je posna sarma, prilagođena za vreme posta.
OVAKO NEŠTO NISTE PROBALI Posna sarma probudiće sva vaša čula, svi će je obožavati
Ukus je neprikosnoven!
Ovakve mekike su najpopularnije za vreme posta! Srbi odlepe kada ih vide, recept zlata vredan
Posne mekike su savršen izbor, a još kada ih napravite sa praškom za pecivo, ukućani će ostati bez reči.
Komentari(0)