Stari dobri recept za ŠTRUDLU OD JABUKA sa ručno razvučenim korama jer bake su zanale šta valja
Štrudla od jabuka s domaćom korom jednostavna je poslastica koja nas vraća u detinjstvo.
Uz miris pečenih jabuka i cimeta, ovaj klasik često je bio na stolu naših baka. Sačuvajte taj poznati, domaći ukus tako što ćete sami pripremiti koru i napuniti je sočnim nadevom. Ovaj recept oživljava jednostavnost i toplinu prošlih vremena, uz korak-po-korak pripremu koju ćete lako savladati.
Ako se odlučite da sami razvučete domaće kore za štrudlu vodite računa o tome da svako brašno različito upija tekućinu, čak i od istog proizvođača - zato ga treba dodavati postepeno!
Štrudla od jabuka
Sastojci:
Za testo:
400 g glatkog brašna
1 veće jaje
40 g ulja
4 g soli
160-170 g mlake vode
Za fil:
jabuke
grožđice po želji
cimet, muškatni oraščić
Dodatno:
malo putera
šećer u prahu za posip
Priprema:
Od svih sastojaka dobro umesite glatko testo. Formirajte dve loptice, premažite ih uljem, pokrijte prozirnom folijom i pustite malo da se odmara na sobnoj temperaturi, idealno barem sat. Za to vreme oljuštite i narendajte jabuke pa ih odložite da malo otpuste, taman dok vi razvlačite testo. Testo razvucite na stolu na pobrašnjenoj povrđini. Sa svake strane rasporedite pola količine jabuka (istisnite ih šakama da izađe sok), začinite, po želji stavite grožđice, testo malo poprskajte rastopljenim puterom, zarolajte te prebacite u namašćenu posudu za pečenje. Ponovite postupak s drugim delom testa i ostatkom jabuka. Premažite ih s malo otopljenog putera i pecite na 180 °C sat vremena. Gotovu štrudlu pospite šećerom u prahu.
(Lepote srbije/Trpeza)
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)