Stari dobri recept za ŠTRUDLU OD JABUKA sa ručno razvučenim korama jer bake su zanale šta valja
Štrudla od jabuka s domaćom korom jednostavna je poslastica koja nas vraća u detinjstvo.
Uz miris pečenih jabuka i cimeta, ovaj klasik često je bio na stolu naših baka. Sačuvajte taj poznati, domaći ukus tako što ćete sami pripremiti koru i napuniti je sočnim nadevom. Ovaj recept oživljava jednostavnost i toplinu prošlih vremena, uz korak-po-korak pripremu koju ćete lako savladati.
Ako se odlučite da sami razvučete domaće kore za štrudlu vodite računa o tome da svako brašno različito upija tekućinu, čak i od istog proizvođača - zato ga treba dodavati postepeno!
Štrudla od jabuka
Sastojci:
Za testo:
400 g glatkog brašna
1 veće jaje
40 g ulja
4 g soli
160-170 g mlake vode
Za fil:
jabuke
grožđice po želji
cimet, muškatni oraščić
Dodatno:
malo putera
šećer u prahu za posip
Priprema:
Od svih sastojaka dobro umesite glatko testo. Formirajte dve loptice, premažite ih uljem, pokrijte prozirnom folijom i pustite malo da se odmara na sobnoj temperaturi, idealno barem sat. Za to vreme oljuštite i narendajte jabuke pa ih odložite da malo otpuste, taman dok vi razvlačite testo. Testo razvucite na stolu na pobrašnjenoj povrđini. Sa svake strane rasporedite pola količine jabuka (istisnite ih šakama da izađe sok), začinite, po želji stavite grožđice, testo malo poprskajte rastopljenim puterom, zarolajte te prebacite u namašćenu posudu za pečenje. Ponovite postupak s drugim delom testa i ostatkom jabuka. Premažite ih s malo otopljenog putera i pecite na 180 °C sat vremena. Gotovu štrudlu pospite šećerom u prahu.
(Lepote srbije/Trpeza)
Stari dobri recept za ŠTRUDLU OD JABUKA sa ručno razvučenim korama jer bake su zanale šta valja
Štrudla od jabuka s domaćom korom jednostavna je poslastica koja nas vraća u detinjstvo.
ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.
NIKAD BRŽE POGAČICE SA SIROM: Toliko jednostavno se prave a sastojke imate kod kuće
Recept za najlakše najukusnije pogačice sa sirom
KANTARION U NARODNOJ MEDICINI Kako se čaj i ulje ove moćne biljke koriste za zdravlje
Kantarion (Hypericum perforatum) je široko rasprostranjena višegodišnja zeljasta biljka koja raste na suvim brežuljcima, sunčanim livadama, pustom i neobrađenom zemljištu, kao i na rubovima šuma. Najviše uspeva u predelima umerene i suptropske klime širom Evrope, Azije i Severne Amerike.
MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene
Zemičke koje se prave sa pireom od bundeve imaju poseban ukus i aromu.
Komentari(0)