Zbog ovakvog kiselog kupusa nećete izlaziti iz kuće: Sto puta bolji od sarme, pašćete na kolena
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.

Ukoliko ste ljubitelji sarme, ovo jelo će vas još više oduševiti.
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.
U pitanju je kiseli kupus sa mlevenim mesom i suvim rebrima.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
SASTOJCI:
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
1 glavica kiselog kupusa
350 gr ml mesa
1 veća glavica crnog luka
4 čena belog luka
suvi začin
mleven biber
slatka ml. paprika
ulje ili mast
300 gr suvih rebara
SPREMANJE:
Ispržiti seckan luk pa dodati ml meso suvi začin i malo ga ispržiti. Dodati ml papriku, biber može i tucana paprika.
Kupus iseći na kocke. pa pola staviti na dno šerpe Istresti sve iz tiganja meso ulje ostaviti.
Odozgo poredjati drugi deo kupusa i ušuškati rebarca. Odozgo staviti mast od ml mesa. Može se dodati kašika masti ili malo još ulja ako volite masnije.
Sipati vodu da ogrezne i poklopiti da krča 2 sata ili sat vremena u ekspres loncu, Uz to napravite finu projaru,
Prijatan ručak!!

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)