ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.
Patišpanj:
8 jaja
9 kašika griza
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
Za preliv:
500 ml običnog mleka
500 ml čokoladnog mleka
1 kesa šlaga
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca. U drugoj činiji umutititi žumanca sa šećerom, kakaom i vanil šećerom u penastu smesu. Sipati žumanca u sneg od belanaca, izmešati kašikom, pa dodati griz i prašak za pecivo i opet kašikom izmešati. Izliti u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Oba mleka sipati u šerpu, zagrejati do ključanja i vruć koh odmah preliti. Ostaviti da upije i prohladi se, pa koh iseći na kocke i služiti.
(Trpeza)
GLAVNO JELO ZA VREME POSTA Fenomenalan manastirski krompir iz rerne, jeftin ručak a ukus kraljevski
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira
Recept za tradicionalnu jufku iz Istočne Srbije
Jufka, jednostavno i manje poznato jelo iz istočne Srbije, pravi se od domaćeg testa koje se razvlači, seče na trakice, suši i potom kuva.
DA UŽIVATE U SVAKOM ZALOGAJU Posni gulaš od šampinjona, FENOMENALNOG ukusa, a sprema se za čas
Za prijatan post onima koji poste, donosimo recept za odličan posni gulaš od pečuraka, fenomenalnog ukusa.
Posna sarma po receptu Steve Karapandže
Stevo Karapandža, istaknuti kuvar bivše Jugoslavije, poznat je po raznovrsnim receptima koji uključuju i posna jela. Iako su mnogi njegovi recepti usmereni na jela s mesom i mlečnim proizvodima, u njegovoj bogatoj kolekciji nalaze se i posne opcije. Jedan od takvih recepata je posna sarma, prilagođena za vreme posta.
OVAKO NEŠTO NISTE PROBALI Posna sarma probudiće sva vaša čula, svi će je obožavati
Ukus je neprikosnoven!
Komentari(0)