ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.

Patišpanj:
8 jaja
9 kašika griza
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
Za preliv:
500 ml običnog mleka
500 ml čokoladnog mleka
1 kesa šlaga
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca. U drugoj činiji umutititi žumanca sa šećerom, kakaom i vanil šećerom u penastu smesu. Sipati žumanca u sneg od belanaca, izmešati kašikom, pa dodati griz i prašak za pecivo i opet kašikom izmešati. Izliti u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Oba mleka sipati u šerpu, zagrejati do ključanja i vruć koh odmah preliti. Ostaviti da upije i prohladi se, pa koh iseći na kocke i služiti.
(Trpeza)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)