STARINSKI DESERT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Sočne jabuke iz rerne punjene orasima i suvim grožđem
Desert čiji ukus će vas oduševiti.

Jabuke punjene orasima i suvim grožđem
Sastojci:
8 jabuka
1 kašika putera
2 kašike meda
1 kašika cimeta
150 g mlevenih oraha
50 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
Za preliv:
1 kašika putera
3 kašike meda
Priprema:
Opranim jabukama odsecite vrh, izdubite sredinu sa semenkama. Meso koje ste izvadili usitnite i stavite u šerpicu sa puterom, cimetom i šećerom. Kuvajte na tihoj vatri da jabuke omekšaju. Dodajte orahe, suvo grožđe i izmešajte. Za preliv, na tihoj vatri istopite puter i med. Napunite jabuke, poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preko vrućih jabuka sipajte preliv.
(Trpeza)

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake

Znate li šta je bamija? Isprobajte recept za ovo preukusno i zdravo jelo – pravi je melem za creva i probavu
Bamija – savršeno varivo za one koji žele zdrav obrok bez viška kalorija

Stari recept za čorbu na koji su zaboravili mnogi: Sprema se od nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji
Jednostavna čorba od sastojaka koje već imamo kod kuće.

Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima

Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.
Komentari(0)