STARINSKI DESERT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Sočne jabuke iz rerne punjene orasima i suvim grožđem

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Desert čiji ukus će vas oduševiti.

jabuke
Shutterstock

Jabuke punjene orasima i suvim grožđem

Sastojci:

8 jabuka

1 kašika putera 

2 kašike meda 

1 kašika cimeta  

150 g mlevenih oraha 

50 g seckanih oraha

100 g suvog grožđa

Za preliv:

1 kašika putera

3 kašike meda

Priprema:

Opranim jabukama odsecite vrh, izdubite sredinu sa semenkama. Meso koje ste izvadili usitnite i stavite u šerpicu sa puterom, cimetom i šećerom. Kuvajte na tihoj vatri da jabuke omekšaju. Dodajte orahe, suvo grožđe i izmešajte.  Za preliv, na tihoj vatri istopite puter i med. Napunite jabuke, poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preko vrućih jabuka sipajte preliv.

(Trpeza)

 

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading