STARINSKI DESERT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Sočne jabuke iz rerne punjene orasima i suvim grožđem
Desert čiji ukus će vas oduševiti.

Jabuke punjene orasima i suvim grožđem
Sastojci:
8 jabuka
1 kašika putera
2 kašike meda
1 kašika cimeta
150 g mlevenih oraha
50 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
Za preliv:
1 kašika putera
3 kašike meda
Priprema:
Opranim jabukama odsecite vrh, izdubite sredinu sa semenkama. Meso koje ste izvadili usitnite i stavite u šerpicu sa puterom, cimetom i šećerom. Kuvajte na tihoj vatri da jabuke omekšaju. Dodajte orahe, suvo grožđe i izmešajte. Za preliv, na tihoj vatri istopite puter i med. Napunite jabuke, poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preko vrućih jabuka sipajte preliv.
(Trpeza)

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)