STARINSKI DESERT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Sočne jabuke iz rerne punjene orasima i suvim grožđem

Izvor: Trpeza

16:00

Gastronomija 0

Desert čiji ukus će vas oduševiti.

jabuke
Shutterstock

Jabuke punjene orasima i suvim grožđem

Sastojci:

8 jabuka

1 kašika putera 

2 kašike meda 

1 kašika cimeta  

150 g mlevenih oraha 

50 g seckanih oraha

100 g suvog grožđa

Za preliv:

1 kašika putera

3 kašike meda

Priprema:

Opranim jabukama odsecite vrh, izdubite sredinu sa semenkama. Meso koje ste izvadili usitnite i stavite u šerpicu sa puterom, cimetom i šećerom. Kuvajte na tihoj vatri da jabuke omekšaju. Dodajte orahe, suvo grožđe i izmešajte.  Za preliv, na tihoj vatri istopite puter i med. Napunite jabuke, poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preko vrućih jabuka sipajte preliv.

(Trpeza)

 

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading