MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Bilo da crni luk seckate na šnite kao za salatu ili za prženje, verovatno ga stavite pod mlaz vode da sperete eventualno neki deo ljuske ako je kojim slučajem ostao. Međutim, stručnjaci ističu da luk treba oprati sa sve ljuskom.
– Važno je oprati luk pre nego što ga ogulite i upotrebite zato što prvo pranje luka pod mlazom vode može sprečiti da prljavština i bakterije na spoljašnjem delu pređu na „meso“ luka prilikom njegovg ljuštenja – rekao je Rui Huang, član odeljenja za proizvode od voća i povrća Instituta za prehrambene tehnologe.
On upozorava da bi moglo biti bakterija u zemljištu gde se uzgaja luk, koje se potom mogu proširiti na njega samog, piše „Simply recipes“.
Možda vas zanima:
Većina ljudi pogrešno čuva luk: Evo uz koju namirnicu nikako ne smete da ga stavite
Jedna stvar koju mnogi od nas ne čuvaju na pravi način je luk
Porodica Dukanac iz sela Viljuša godina se bavi uzgojem ovog povrća, sve što se nabere to se proda
Plantaža crnog luka kraj Zapadne Morave može biti odličan biznis
Možda vas zanima:
Većina ljudi pogrešno čuva luk: Evo uz koju namirnicu nikako ne smete da ga stavite
Jedna stvar koju mnogi od nas ne čuvaju na pravi način je luk
Porodica Dukanac iz sela Viljuša godina se bavi uzgojem ovog povrća, sve što se nabere to se proda
Plantaža crnog luka kraj Zapadne Morave može biti odličan biznis
Možda vas zanima:
Većina ljudi pogrešno čuva luk: Evo uz koju namirnicu nikako ne smete da ga stavite
Jedna stvar koju mnogi od nas ne čuvaju na pravi način je luk
Porodica Dukanac iz sela Viljuša godina se bavi uzgojem ovog povrća, sve što se nabere to se proda
Plantaža crnog luka kraj Zapadne Morave može biti odličan biznis
– Spoljašnja ljuska luka može biti kontaminirana raznim bakterijama i one mogu izazvati bolesti koje se prenose hranom izazivaju zabrinutost – kaže on.
Međutim, mnogi ističu da nema potrebe to raditi, jer bi bilo potpuno isto kao kada biste prali bananu ili pomorandžu pre konzumacije.
MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Ovo je pravi tečni lek u tegli: Toliko je lekovit da će vas preobratiti, naši preci su samo njega pili
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
POSTOJE RAZLIKE: Znate li koji krompir je najzdraviji?
Iako je jedna od najsvestranijih namirnica, mnogi ga nepravedno izbegavaju, a krompir je zapravo impresivan izvor brojnih hranljivih materija. Odličan je izvor nekoliko vitamina i minerala, uključujući vitamin C, vitamine B, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum i bakar.
Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
Starinski recept za najlepši kolač bez jaja iz bakine sveske: Kremast i božanstven, svaki ukus tera da uzmete još
Donosimo vam recept za najlepši kolač bez jaja, direktno iz bakine stare sveske.
Komentari(0)