MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.
Bilo da crni luk seckate na šnite kao za salatu ili za prženje, verovatno ga stavite pod mlaz vode da sperete eventualno neki deo ljuske ako je kojim slučajem ostao. Međutim, stručnjaci ističu da luk treba oprati sa sve ljuskom.
– Važno je oprati luk pre nego što ga ogulite i upotrebite zato što prvo pranje luka pod mlazom vode može sprečiti da prljavština i bakterije na spoljašnjem delu pređu na „meso“ luka prilikom njegovg ljuštenja – rekao je Rui Huang, član odeljenja za proizvode od voća i povrća Instituta za prehrambene tehnologe.
On upozorava da bi moglo biti bakterija u zemljištu gde se uzgaja luk, koje se potom mogu proširiti na njega samog, piše „Simply recipes“.
Možda vas zanima:
Crni luk pod jastukom: Stari običaj kojim su devojke prizivale snove o budućem mužu
Narodni ritual za Ivandan koji i danas živi u selima zapadne Srbije
MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.
Možda vas zanima:
Crni luk pod jastukom: Stari običaj kojim su devojke prizivale snove o budućem mužu
Narodni ritual za Ivandan koji i danas živi u selima zapadne Srbije
MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.
Možda vas zanima:
Crni luk pod jastukom: Stari običaj kojim su devojke prizivale snove o budućem mužu
Narodni ritual za Ivandan koji i danas živi u selima zapadne Srbije
MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.
– Spoljašnja ljuska luka može biti kontaminirana raznim bakterijama i one mogu izazvati bolesti koje se prenose hranom izazivaju zabrinutost – kaže on.
Međutim, mnogi ističu da nema potrebe to raditi, jer bi bilo potpuno isto kao kada biste prali bananu ili pomorandžu pre konzumacije.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Komentari(0)