MNOGI NE ZNAJU: Zašto treba oprati crni luk pre ljuštenja?
Pranje luka treba da obavite i pre nego što počnete da ga ljuštite, dakle sa sve ljuskom.

Bilo da crni luk seckate na šnite kao za salatu ili za prženje, verovatno ga stavite pod mlaz vode da sperete eventualno neki deo ljuske ako je kojim slučajem ostao. Međutim, stručnjaci ističu da luk treba oprati sa sve ljuskom.
– Važno je oprati luk pre nego što ga ogulite i upotrebite zato što prvo pranje luka pod mlazom vode može sprečiti da prljavština i bakterije na spoljašnjem delu pređu na „meso“ luka prilikom njegovg ljuštenja – rekao je Rui Huang, član odeljenja za proizvode od voća i povrća Instituta za prehrambene tehnologe.
On upozorava da bi moglo biti bakterija u zemljištu gde se uzgaja luk, koje se potom mogu proširiti na njega samog, piše „Simply recipes“.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

Izaberite vrstu luka prema jelu koje spremate: Uz koju hranu ide beli, a uz koju crni
Gotovo da nema jela u koji se ne stavlja luk, ali nije svejedno koju vrstu koristite jer ova namirnica daje obrocima posebnu aromu.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

Izaberite vrstu luka prema jelu koje spremate: Uz koju hranu ide beli, a uz koju crni
Gotovo da nema jela u koji se ne stavlja luk, ali nije svejedno koju vrstu koristite jer ova namirnica daje obrocima posebnu aromu.
Možda vas zanima:

MNOGI SE PITAJU: Zašto plačemo dok seckamo crni luk?
Seckanje luka tokom pripreme jela mnogima je najneomiljeniji deo.

Izaberite vrstu luka prema jelu koje spremate: Uz koju hranu ide beli, a uz koju crni
Gotovo da nema jela u koji se ne stavlja luk, ali nije svejedno koju vrstu koristite jer ova namirnica daje obrocima posebnu aromu.
– Spoljašnja ljuska luka može biti kontaminirana raznim bakterijama i one mogu izazvati bolesti koje se prenose hranom izazivaju zabrinutost – kaže on.
Međutim, mnogi ističu da nema potrebe to raditi, jer bi bilo potpuno isto kao kada biste prali bananu ili pomorandžu pre konzumacije.

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)