Ovo je pravi tečni lek u tegli: Toliko je lekovit da će vas preobratiti, naši preci su samo njega pili
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
Sok od cvekle smatra se darom prurode zbog svojih lekovitih svojstava.
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
POTREBNI SASTOJCI:
2 kg cvekle
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
3 kg šećera
3 kašičice vanilin šećera
3 kašičice limunske kiseline
NAČIN PRIPREME:
Cveklu oprati, oljuštiti, iseći na kolutove i staviti u šerpu.
Šerpu preliti sa 3 litra hladne vode i staviti na šporet. Kada voda provri, smanjite temperaturu i kuvajte cveklu još 30 minuta.
Skinite lonac sa šporeta i izvadite cveklu iz vode.
U vodu u kojoj se kuvala cvekla dodajte šećer i mešajte dok se ne rastvori. Zatim umešajte vanilin šećer i limunsku kiselinu.
Vrući sok sipajte u oprane i sterilisane flaše i dobro zatvorite flaše.
Kada se sok ohladi na sobnu temperaturu, stavite ga u frižider.
Pijte sok nekoliko puta dnevno. U slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema, konsultujte se sa lekarompre upotrebe.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)