Ovo je pravi tečni lek u tegli: Toliko je lekovit da će vas preobratiti, naši preci su samo njega pili
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.

Sok od cvekle smatra se darom prurode zbog svojih lekovitih svojstava.
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
POTREBNI SASTOJCI:
Možda vas zanima:

ŠTA JE ZDRAVO JESTI U SEPTEMBRU? Ovo je odličan period da polako počnete da se spremate za zimu i OJAČAJTE IMUNITET
Stara izreka kaže: "Jedna jabuka na dan tera doktora iz kuće van"

Ko bi rekao da u ovoj hrani ima najviše vitamina koji poboljšava pamćenje: Srbi će se prevrnuti kada čuju da...
Vitamin B1 ili tiamin vrlo je važno biološko jedinjenje od kog zavisi funkcionalnost mnogih organa
2 kg cvekle
3 kg šećera
3 kašičice vanilin šećera
3 kašičice limunske kiseline
NAČIN PRIPREME:
Cveklu oprati, oljuštiti, iseći na kolutove i staviti u šerpu.
Šerpu preliti sa 3 litra hladne vode i staviti na šporet. Kada voda provri, smanjite temperaturu i kuvajte cveklu još 30 minuta.
Skinite lonac sa šporeta i izvadite cveklu iz vode.
U vodu u kojoj se kuvala cvekla dodajte šećer i mešajte dok se ne rastvori. Zatim umešajte vanilin šećer i limunsku kiselinu.
Vrući sok sipajte u oprane i sterilisane flaše i dobro zatvorite flaše.
Kada se sok ohladi na sobnu temperaturu, stavite ga u frižider.
Pijte sok nekoliko puta dnevno. U slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema, konsultujte se sa lekarompre upotrebe.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda
Komentari(0)