Ovo je pravi tečni lek u tegli: Toliko je lekovit da će vas preobratiti, naši preci su samo njega pili
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.

Sok od cvekle smatra se darom prurode zbog svojih lekovitih svojstava.
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
POTREBNI SASTOJCI:
2 kg cvekle
Možda vas zanima:

ŠTA JE ZDRAVO JESTI U SEPTEMBRU? Ovo je odličan period da polako počnete da se spremate za zimu i OJAČAJTE IMUNITET
Stara izreka kaže: "Jedna jabuka na dan tera doktora iz kuće van"

Ko bi rekao da u ovoj hrani ima najviše vitamina koji poboljšava pamćenje: Srbi će se prevrnuti kada čuju da...
Vitamin B1 ili tiamin vrlo je važno biološko jedinjenje od kog zavisi funkcionalnost mnogih organa
Možda vas zanima:

ŠTA JE ZDRAVO JESTI U SEPTEMBRU? Ovo je odličan period da polako počnete da se spremate za zimu i OJAČAJTE IMUNITET
Stara izreka kaže: "Jedna jabuka na dan tera doktora iz kuće van"

Ko bi rekao da u ovoj hrani ima najviše vitamina koji poboljšava pamćenje: Srbi će se prevrnuti kada čuju da...
Vitamin B1 ili tiamin vrlo je važno biološko jedinjenje od kog zavisi funkcionalnost mnogih organa
Možda vas zanima:

ŠTA JE ZDRAVO JESTI U SEPTEMBRU? Ovo je odličan period da polako počnete da se spremate za zimu i OJAČAJTE IMUNITET
Stara izreka kaže: "Jedna jabuka na dan tera doktora iz kuće van"

Ko bi rekao da u ovoj hrani ima najviše vitamina koji poboljšava pamćenje: Srbi će se prevrnuti kada čuju da...
Vitamin B1 ili tiamin vrlo je važno biološko jedinjenje od kog zavisi funkcionalnost mnogih organa
3 kg šećera
3 kašičice vanilin šećera
3 kašičice limunske kiseline
NAČIN PRIPREME:
Cveklu oprati, oljuštiti, iseći na kolutove i staviti u šerpu.
Šerpu preliti sa 3 litra hladne vode i staviti na šporet. Kada voda provri, smanjite temperaturu i kuvajte cveklu još 30 minuta.
Skinite lonac sa šporeta i izvadite cveklu iz vode.
U vodu u kojoj se kuvala cvekla dodajte šećer i mešajte dok se ne rastvori. Zatim umešajte vanilin šećer i limunsku kiselinu.
Vrući sok sipajte u oprane i sterilisane flaše i dobro zatvorite flaše.
Kada se sok ohladi na sobnu temperaturu, stavite ga u frižider.
Pijte sok nekoliko puta dnevno. U slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema, konsultujte se sa lekarompre upotrebe.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.
Komentari(0)