POSTOJE RAZLIKE: Znate li koji krompir je najzdraviji?
Iako je jedna od najsvestranijih namirnica, mnogi ga nepravedno izbegavaju, a krompir je zapravo impresivan izvor brojnih hranljivih materija. Odličan je izvor nekoliko vitamina i minerala, uključujući vitamin C, vitamine B, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum i bakar.
Oni rade zajedno kako bi podržali zdravlje imuniteta, kostiju, krvi, metabolizma i srca, kao i pravilan rast i razvoj.
Crveni krompir
Crveni krompir je lako uočiti u prodavnici zahvaljujući njihovoj tamnocrvenoj boji, iako je unutrašnjost obično kremasto bela ili svetlo zlatna. Istraživanja su pokazala da imaju i do duplo više flavonoida u poređenju sa belim krompirom, što povećava njihove antiinflamatorne sposobnosti i sposobnosti za jačanje imuniteta.
Možda vas zanima:
Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?
Možda vas zanima:
Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?
Možda vas zanima:
Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?
Slatki krompir
Slatki krompir je klasično okarakterisan kao mnogo hranljiviji izbor u poređenju sa belim krompirom, ali da li je to zaista tako? Nutritivno, oni nude više vlakana i pantotenske kiseline. Takođe, imaju više vitamina A i beta-karotena. Beta-karoten daje slatkom krompiru živopisnu narandžastu boju, a u kombinaciji sa vitaminom A podržava optimalno zdravlje očiju.
LJubičasti krompir
Iako su činjenice o nutritivnoj vrednosti ljubičastog krompira ograničene, profil je sličan onom kod običnog krompira. Međutim, ljubičasti krompir sadrži antioksidans antocijanin, koji mu daje ljubičastu boju. Dokazano je da antocijanini pozitivno utiču na zdravlje srca i metabolizam. LJubičasti krompir je takođe jedinstven po svom većem sadržaju skroba.
Beli krompir
Beli krompir sadrži manje količine vitamina C i B6, što blago umanjuje njihovo pozitivno dejstvo na imuni, krv i nervni sistem.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)