Omiljena slana torta sa tost hlebom za slavsku trpezu: Toliko je kremasta i ukusna da će gosti tražiti parče više
Slana torta sa tost hlebom postaće omiljeno jelo svim domaćicama jer vam za njeno spremanje ne treba više od 15 minuta

Prelepog ukusa, savršena za sečenje, a opet sočna – slana torta sa tost hlebom postaće omiljeno jelo svim domaćicama jer vam za njeno spremanje ne treba više od 15 minuta.
Kako se sezona slava bliži, mnoge domaćice već uveliko planiraju slavsku trpezu - od raznih predjela, glavnog jela, do sitnih kolača i torti.
Donosimo vam recept za kremastu i sočnu slanu tortu sa tost hlebom:
Potrebno je:
2 pakovanja tost hleba,
400 g majoneza,
400 g kisele pavlake,
so,
300 g šunke,
4-5 kiselih krastavčića,
2 kašike kečapa,
100 g feta sira,
200 g trapista,
4 tvrdo kuvana jaja.
Priprema:
Pavlaku, majonez i malo soli pomešajte i podelite na tri dela. Nožem odstranite korice sa tost hleba, izbrojte koliko komada imate u oba pakovanja i podelite na tri dela, pa jedan deo poređajte na tacnu. U jedan deo fila izrendajte kuvana jaja i kisele krastavčice, pa premažite preko tosta. Poslažite drugi deo tost hleba. U drugi deo izrendajte šunku i feta sir. Premažite tost hleb i stavite treći red hleba. U treći deo fila stavite kečap i izrendajte trapist sir . Premažite tost hleb. Odozgo izrendajte kačkavalj i ukrasite po želji.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.
Komentari(0)