Omiljena slana torta sa tost hlebom za slavsku trpezu: Toliko je kremasta i ukusna da će gosti tražiti parče više
Slana torta sa tost hlebom postaće omiljeno jelo svim domaćicama jer vam za njeno spremanje ne treba više od 15 minuta
Prelepog ukusa, savršena za sečenje, a opet sočna – slana torta sa tost hlebom postaće omiljeno jelo svim domaćicama jer vam za njeno spremanje ne treba više od 15 minuta.
Kako se sezona slava bliži, mnoge domaćice već uveliko planiraju slavsku trpezu - od raznih predjela, glavnog jela, do sitnih kolača i torti.
Donosimo vam recept za kremastu i sočnu slanu tortu sa tost hlebom:
Potrebno je:
2 pakovanja tost hleba,
400 g majoneza,
400 g kisele pavlake,
so,
300 g šunke,
4-5 kiselih krastavčića,
2 kašike kečapa,
100 g feta sira,
200 g trapista,
4 tvrdo kuvana jaja.
Priprema:
Pavlaku, majonez i malo soli pomešajte i podelite na tri dela. Nožem odstranite korice sa tost hleba, izbrojte koliko komada imate u oba pakovanja i podelite na tri dela, pa jedan deo poređajte na tacnu. U jedan deo fila izrendajte kuvana jaja i kisele krastavčice, pa premažite preko tosta. Poslažite drugi deo tost hleba. U drugi deo izrendajte šunku i feta sir. Premažite tost hleb i stavite treći red hleba. U treći deo fila stavite kečap i izrendajte trapist sir . Premažite tost hleb. Odozgo izrendajte kačkavalj i ukrasite po želji.
Koliko treba da se peče pile u rerni? Posle tačno ovoliko minuta meso će biti najsočnije
Kada pečete pile, treba da znate koliko vremena treba da meso omekša, a kožica postane zlatna i hrskava.
ČUVENE MANTIJE, NAJBOLJE JELO Pekar Mesud napravi i preko 600 komada dnevno, često kao suvenir putuju u inostranstvo (FOTO)
Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najboljih jela sa područja Srbije.
OVAKVU MUSAKU JOŠ NISTE JELI! Piletina, kačkavalj i krompir, a sve zaliveno pavlakom!
Musaka od belog mesa će vam se sigurno dopasti, pa će biti redovna na vašem porodičnom meniju
Omiljena slana torta sa tost hlebom za slavsku trpezu: Toliko je kremasta i ukusna da će gosti tražiti parče više
Slana torta sa tost hlebom postaće omiljeno jelo svim domaćicama jer vam za njeno spremanje ne treba više od 15 minuta
Tri fantastična trika kako da brzinski oljuštite mnogo belog luka, kako da ih sačuvate i kako da ih superizgnječite (VIDEO)
Skromni beli luk predstavlja jedan od najvećih izazova za čovečanstvo. Što više koristite, to je bolje. Bar u većini slučajeva. Ipak, priroda ga je pokrila odličnom odbranom koja usporava najspremnijeg kuvara.
Komentari(0)