Omiljena slana torta sa tost hlebom za slavsku trpezu: Toliko je kremasta i ukusna da će gosti tražiti parče više
Slana torta sa tost hlebom postaće omiljeno jelo svim domaćicama jer vam za njeno spremanje ne treba više od 15 minuta

Prelepog ukusa, savršena za sečenje, a opet sočna – slana torta sa tost hlebom postaće omiljeno jelo svim domaćicama jer vam za njeno spremanje ne treba više od 15 minuta.
Kako se sezona slava bliži, mnoge domaćice već uveliko planiraju slavsku trpezu - od raznih predjela, glavnog jela, do sitnih kolača i torti.
Donosimo vam recept za kremastu i sočnu slanu tortu sa tost hlebom:
Potrebno je:
2 pakovanja tost hleba,
400 g majoneza,
400 g kisele pavlake,
so,
300 g šunke,
4-5 kiselih krastavčića,
2 kašike kečapa,
100 g feta sira,
200 g trapista,
4 tvrdo kuvana jaja.
Priprema:
Pavlaku, majonez i malo soli pomešajte i podelite na tri dela. Nožem odstranite korice sa tost hleba, izbrojte koliko komada imate u oba pakovanja i podelite na tri dela, pa jedan deo poređajte na tacnu. U jedan deo fila izrendajte kuvana jaja i kisele krastavčice, pa premažite preko tosta. Poslažite drugi deo tost hleba. U drugi deo izrendajte šunku i feta sir. Premažite tost hleb i stavite treći red hleba. U treći deo fila stavite kečap i izrendajte trapist sir . Premažite tost hleb. Odozgo izrendajte kačkavalj i ukrasite po želji.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda
Komentari(0)