DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Mekan i sočan, govori 1000 jezika.

kukuruzni hleb
Shutterstock

Kukuruzni hleb i brašno su poznati po svojim hranljivim svojstvima i sve češće se preporučuju kao zdravija alternativa pšeničnim proizvodima. Kukuruzno brašno je bez glutena, što je pogodno za osobe sa celijakijom ili one koje izbegavaju gluten kada se koristi samo.

Danas donosimo recept za mirisan i ukusan hleb od mešavine kukuruznog i belog pšeničnog brašna.

Potrebno je:

300 g kukuruznog brašna

500 g belog brašna

2 kesice suvog kvasca

400 ml vrele vode

10 g soli

Prstohvat šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ključalom vodom prelijte kukuruzno brašno, pa dobro promešajte. Poklopite pa ostavite da se ohladi. Onda dodajte belo brašno, kvasac, so i šećer. Zamesite testo pa ostavite da se udvostruči. Potom opet premesite, pa oblikujte pogaču. Prebacite u papir obložen pek papirom. Oštrim nožem zarežite gornju stranu. Pecite hleb oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se ohladi. Prijatno!

(Lepote Srbije/Trpeza)

Komentari(0)

Loading