Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar

pinđur
Shutterstock

Obožavate pinđur, a ne znate kako se pravi?

Ovo je najlakši, najukusniji i najlepši recept za domaći pinđur, a verujemo da ćete moći iz prvog puta da ga napravite.

Sastojci:

paradajz šljivar 6 kg

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

paprika somborka ili babura crvena 12 kg

vinsko sirće 4 dl

ulje 6 dl

šećer 6 kašika

so 6 kašika

peršun 1 vezica

Priprema:

Paradajz šljivar nema mnogo tečnosti, pa je zato najpogodniji. Na vrh zarezati nožem krstić, potopiti u vrelu vodu, držati minut, pa potopiti u hladnu vodu i držati 30 sekundi, ocediti i oguliti. Samleti paradajz. Papriku očistiti od drščice i semena, iseći na filete i obariti da bude mekana. Ocediti dobro od vode i samleti na mašini za meso na najsitnije rupice.

Mleveni paradajz i ulje kuvati 30 minuta, dodati mlevenu papriku, sirće, so, šećer, mleveni beli luk i peršun.

Kuvati oko jedan sat, uz stalno mešanje da bude gusto. Toplo sipati u tople tegle i zatvoriti. Pokriti i ušuškati tegle stolnjakom i ostaviti da se ohlade. Od ove količine paprike i paradajza ispadne 10 tegli od 720 ml.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading