Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti
Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar

Obožavate pinđur, a ne znate kako se pravi?
Ovo je najlakši, najukusniji i najlepši recept za domaći pinđur, a verujemo da ćete moći iz prvog puta da ga napravite.
Sastojci:
paradajz šljivar 6 kg
Možda vas zanima:

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak
Možda vas zanima:

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak
Možda vas zanima:

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak
paprika somborka ili babura crvena 12 kg
vinsko sirće 4 dl
ulje 6 dl
šećer 6 kašika
so 6 kašika
peršun 1 vezica
Priprema:
Paradajz šljivar nema mnogo tečnosti, pa je zato najpogodniji. Na vrh zarezati nožem krstić, potopiti u vrelu vodu, držati minut, pa potopiti u hladnu vodu i držati 30 sekundi, ocediti i oguliti. Samleti paradajz. Papriku očistiti od drščice i semena, iseći na filete i obariti da bude mekana. Ocediti dobro od vode i samleti na mašini za meso na najsitnije rupice.
Mleveni paradajz i ulje kuvati 30 minuta, dodati mlevenu papriku, sirće, so, šećer, mleveni beli luk i peršun.
Kuvati oko jedan sat, uz stalno mešanje da bude gusto. Toplo sipati u tople tegle i zatvoriti. Pokriti i ušuškati tegle stolnjakom i ostaviti da se ohlade. Od ove količine paprike i paradajza ispadne 10 tegli od 720 ml.

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka
Komentari(0)