Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti
Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar

Obožavate pinđur, a ne znate kako se pravi?
Ovo je najlakši, najukusniji i najlepši recept za domaći pinđur, a verujemo da ćete moći iz prvog puta da ga napravite.
Sastojci:
paradajz šljivar 6 kg
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
paprika somborka ili babura crvena 12 kg
vinsko sirće 4 dl
ulje 6 dl
šećer 6 kašika
so 6 kašika
peršun 1 vezica
Priprema:
Paradajz šljivar nema mnogo tečnosti, pa je zato najpogodniji. Na vrh zarezati nožem krstić, potopiti u vrelu vodu, držati minut, pa potopiti u hladnu vodu i držati 30 sekundi, ocediti i oguliti. Samleti paradajz. Papriku očistiti od drščice i semena, iseći na filete i obariti da bude mekana. Ocediti dobro od vode i samleti na mašini za meso na najsitnije rupice.
Mleveni paradajz i ulje kuvati 30 minuta, dodati mlevenu papriku, sirće, so, šećer, mleveni beli luk i peršun.
Kuvati oko jedan sat, uz stalno mešanje da bude gusto. Toplo sipati u tople tegle i zatvoriti. Pokriti i ušuškati tegle stolnjakom i ostaviti da se ohlade. Od ove količine paprike i paradajza ispadne 10 tegli od 720 ml.

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!
Komentari(0)