DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
Sastojci:
* 3 kg crvene paprike roge * 1,5 kg patlidžana * 1,5 kg paradajza * 150 g belog luka * 2 dl ulja * 200 g ljutih papričica * 1 kašika šećera * 1 kašika soli
Priprema:
Možda vas zanima:
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Možda vas zanima:
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Možda vas zanima:
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
1. Patlidžan i paprike ispecite, oljuštite i sameljite na mašini za meso. Paradajz oljuštite i njega isto sameljite.
2. Kao i za ajvar, u veći lonac stavite ulje da se zagreje pa stavite mleveno povrće.
3. Dok se sve polako krčka, dodajte so, šećer i iseckani beli luk. Pustite da se sve lagano dinsta i kuvajte dok smesa ne postane gusta. Pred sam kraj dodajte ljute papričice koje ste prethodno lagano prepekli, ali pazite da se ne raspadnu, treba da ostanu cele.
4. Vruć pinđur prelijte u tople, sterilisane teglice, odmah ih zatvorite i okrenite naopako pa ostavite da se hlade preko noći.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Komentari(0)