Milica krava rekorderka: Do sada tri puta otelila dvojke, miljenica je svojih domaćina i ima poseban način ishrane

15:00

Aktuelno 0

Milica krava rekorderka: Do sada tri puta otelila dvojke, miljenica je svojih domaćina i ima poseban način ishrane

krava
rina

- U štali porodiće Ćurdić u novovaroškom selu Negbina četiri mlečne krave, ovih dana očekuje se da se otele tri, dok četvrta, mezimica Milica, taj posao je nedavno obavila i na svet donela dva zdrava ženska teleta, a ovom berićetu su se domaćini i te kako nadali.

Po stomaku ja poznajem, ako je širi ja znam da su bliznad, ako je uži i ide prema glavi jedno je tele. Ali, Milica nas je već nekoliko puta iznenadila, pa sada i od nje očekujemo berićet. Ne možemo da krijemo, ona nam jeste mezimica, kaže za RINU domaćica Radosava Ćurdić.

Krava Milica je takođe rođena u istoj štali u kojoj danas na svet donosi mlade, a domaćini su je ostavili jer su, kako kažu prepoznali, da će u svakom smislu biti berićetna.

- Prepoznamo koja je krava berićetna, po vratu i po damarima na stomaku to se gleda, tada je krava mlečna. Ona daje od 25 do 32 litre mleka dnevno”, kazao je Dragomir Ćurdić.

I upravo zbog njene mlečnosti i plodnosti Milica ima i poseban režim ishrane, česta blizanačka teljenja kako kažu domaćini iscrpljuju, pa će uskoro, kako kažu domaćini, dobiti i svoju naslednicu.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading