TRADICIJA JE REKLA SVOJE Evo da li su se medvedi u Beogradu uplašili svoje senke i da li je kraj zimi?

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Naime, medvedi su čak i jeli napolju, slobodno se šećkali i uživali u jutarnjem suncu sa posetiocima.

TRADICIJA JE REKLA SVOJE Evo da li su se medvedi u Beogradu uplašili svoje senke i da li je kraj zimi?
Rina

 

 

Veruje se da na Sretenje mečka izlazi iz svoje pećine, a ukoliko se uplaši svoje senke vraća se nazad, što znači da će zima potrajati. Ipak, izgleda da je zimi došao kraj, s obzirom na to da su beogradski medvedi Miša i Uroš izašli napolje rano jutros, a tamo su još uvek.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Oba medveda izašla su napolje jutros oko 5 sati, a još uvek se nisu vratila u pećine. Naime, medvedi su čak i jeli napolju, slobodno se šećkali i uživali u jutarnjem suncu sa posetiocima.

Podsetimo, u Beogradu žive dva medveda, Uroš i Miša, i zato smo oči uprli u njihovu kućicu u Beogradskom zoološkom vrtu, a za vas smo uključili "oko kamere". Šta se zbiva u dvorištu meda možete da ispratite i sami.

Veruje se da će, ako je je sunce jako, ono pravo zimsko "zubato", mečka koja ugleda svoju senku pošto promoli iz jazbine brže-bolje i u strahu otići nazad. A to po verovanju znači - još šest hladnih nedelja. Ipak, ako joj se napolju dopadne i ona ostane ispred, očekuje nas topliji kraj zime.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading