OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)

16:00

Aktuelno 0

Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

bokal
Printscreen/TikTok/izelica

 

Gotovo svaka domaćica u svom kulinarskom arsenalu poseduje jedan maleni bokal koji služi kao dozator. Ovaj praktičan alat omogućava precizno merenje potrebnih sastojaka, od brašna do tečnosti poput vode i mleka, olakšavajući pripremu kolača ili drugih jela. Na samim stranicama bokala, obično su ucrtane precizne mere radi lakšeg doziranja.

Međutim, pored svoje osnovne namene, ovaj bokal krije još jednu korisnu karakteristiku koju većina domaćica nikada nije u potpunosti iskoristila.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

Tako je jedna domaćica na TikToku podelila fascinantan kuhinjski trik otkrivši pravu svrhu ručke na bokalu. Otkriveno je da ova ručka ima sasvim drugačiju funkciju koja se retko zna. Naime, ova žena je demonstrirala kako se koristi za sipanje tečnosti, poput soka, iskorišćavajući uzani otvor na strani bokala kao levak. Zapanjujuće, ručka na bokalu igra ključnu ulogu u ovom postupku.

Praktično, ova ručka predstavlja svojevrsni sigurnosni ventil kada je bokal napunjen do samog vrha, sprečavajući izlivanje tečnosti kroz uzani otvor. Na taj način, omogućava bezbedno prelivanje viška tečnosti u drugu posudu, čuvajući kuhinjski prostor od neželjenog prolivanja.

A da ova informacija nije tako poznata i ostalima, svedoče reakcije drugih:

"Neverovatno, imam 52 godine i ovo mi je prvi put pred očima."

"Sramota me je da priznam da sa svojih 67 godina tek sada saznajem za ovo."

"Da nisam videla ovo, ne bih verovala – zaista neobično."

Ovaj jednostavan, ali koristan kuhinjski trik izazvao je oduševljenje među mnogima, pružajući im novi pogled na uobičajene predmete u kuhinji.

maketar

Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana, ali nije odustao

Aktuelno

20:00

1 maj, 2024

Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

paratriatlonac

Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

Aktuelno

19:00

1 maj, 2024

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading