Besana noć, ali mirno jutro za građane Prijepolja: Reka Lim se povlači u svoje korito

18:00

Aktuelno 0

Za sada ne preti opasnost od izlivanja

reka lim
rina

Nakon burne noći i plavljenja u naselju Ivanje, situacija na teritoriji opštine Prijepolje ovog jutra je stabilnija. Usled prestanka padavina, vodostaj reke Lim je u opadanju.

- Lim se vraća u korito, u ovom trenutku vodostaj Lima je 265 centimetra što znači da se nalazimo u stanju redovne odbrane od poplava, mi smo vanrednu situaciju uveli iz razloga što se ona približavala toj granici od 300 centimetra koja podrazumeva vanrednu odbranu od poplava ona je noćas negde oko 11, 12 sati stagnirala i posle toga je u konstantno padu. Dakle Lim prosečno na jedan sat opada po tri centimetra”, rekao je za RINU Izudin Šantić načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje.

Štab za vanredne situacije u Prijepolju izdao je preporuke da organi koji učestvuju u odbrani od poplava izvrše svoje zadatke, i zatvoren je most za pešački saobraćaj.

- Kako dolazi do opadanja Lima, mi ćemo najverovatnije oko 10, 11 časova izdati nalog da se otvori viseći pešački most na Limu i takođe ćemo dati nalog da se uklone prepreke na saobraćajnici u Ivanju koju smo isto tako sinoć u neko doba postavili da upozorimo učesnike u saobraćaju da je taj deo puta zatvoren”, kaže Šantić.

On ističe da se konstantno prati meteorološka situacija u Crnoj Gori koja je sada povoljna, jer je i tamo Lim u opadanju. Na odbrani od poplava zajedno sa ljudima iz opštinskog Štaba za vanredne situacije učestvovali su i ljudi iz JP "Srbija vode" koji su dežurali čitavu noć.

 

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading