POKLANJAJU PAPRIKU KOJU NE MOGU DA PRODAJU Do sada besplatno dali skoro 500 kilograma - ajvar za te ljude i neće biti tako skup
Veliko bravo za vredne povrtare iz sela Mršinci
Došla je sezona sprermanja zimnice, ali zbog visokih cena i poskupljenja u svim segmentima života, nije ni čudo što će ajvar ove jeseni koštati skoro kao kavijar. Ipak, iz okoline Čačka, sela Mršinci, dolazi jedna lepa priča koja još jednom svedoči da ima dobrih ljudi, koje ne misle samo na sebe već i na druge.
Daliborka Lazarević godinama unazad se bavi proizvodnjom paprike i to na površini od hektar ipo. Uprkos lošim vremenskim uslovima i teškoj godini, za prinose se može reći da su koliko toliko zadovoljavajući. Međutim, upravo zbog već pomenutih loših vremenskih uslova, ostaje im dosta plodova koji imaju određena oštećenja, zbog čega ne mogu da je prodaju kao prvoklasnu papriku, a sve to odlučili su da poklone.
- Ta paprika može makismalno da se iskoristi za ajvar, stoga smo sav taj višak koji nam ostane odlučili da poklonimo i to objavili preko društvenih mreža. Veliki broj ljudi se javio i ne znam baš tačan podatak, ali mislim da smo do sada poklonili oko 500 kilograma paprike, kaže za RINU Daliborkina kćerka Mina.
Možda vas zanima:
JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara
AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Možda vas zanima:
JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara
AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Možda vas zanima:
JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara
AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Ona dodaje da se trude svima koliko mogu da izađu u susret, ali ipak dešava se da viška paprike i nemaju baš uvek za sve.
- Drago nam je ako smo na ovaj način uspeli možda nekom da olakšamo to spremanje zimnice, koje će po svemu sudeći ove godine zbog viših cena dosta više da košta, kaže Mina.
Ova godina nije bila laka za povrtare, a domaćinstvo ovih vrednih ljudi dva puta je pogodio grad. Povećani su troškovi proizvodnje, dnevnice berača.. ali, ipak ne odustaju.
- Imamo sreću što smo velika porodica. Složno radimo, pomažemo jedni drugima i tako možemo da postignemo da završimo sve poslove vezane za poljoprivredu. Papriku prodajemo stalnim kupcima, izvozimo za Crnu Goru, a prodaje se i preko interneta, zaključuje Mina.
VREME JE SLAVA Slavimo Arhangela Mihaila, žito se nosi za pretke, a kolač za budućnost potomaka
Krsna slava veliki je porodični praznik kod Srba, a tradicija se poštuje vekovima unazad. Jednog od najvećeg svetaca, Arhangela Mihajala, slavi veliki broj građana koji su i ovog novembarskog jutra poranili i u crkvu odneli sveću, žito i kolač.
Danas slavimo Aranđelovdan: Šta znači kada na Aranđelovdan pada sneg
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, danas slave Aranđelovdan, dan posvećen Svetom Arhangelu Mihailu
NIJE ZABORAVIO RODNO SELO: Navršilo se četiri godine od smrti patrijarha Irineja, crkva u Vidovi bila je njegova poslednja želja
Danas se navršava četiri godine kako je preminuo patrijarh srpski Irinej od posledica korona virusa u Vojnoj kovid bolnici „Karaburma" u Beogradu.
EVO ŠTA KAŽE OTAC PREDRAG O RODITELJSTVU Nekima se neće dopasti ove reči!
Otac Predrag Popović je jedan od najpoznatijih duhovnika čije propovedi su popularne na društvenim mrežama
PEČENJARI IMAJU PUNE RUKE POSLA A, evo kakve su cene omiljenog srpskog jela u prestonici pečenja
Duboko smo zagazili u sezonu velikih, sprskioh mrsnih slava sa bogatim trpezama. Sutra veliki broj građana slavi Aranđelovdan, a na trpezi kao neizostvan specijalitet od davnina je pečenje.
Komentari(0)