POKLANJAJU PAPRIKU KOJU NE MOGU DA PRODAJU Do sada besplatno dali skoro 500 kilograma - ajvar za te ljude i neće biti tako skup
Veliko bravo za vredne povrtare iz sela Mršinci

Došla je sezona sprermanja zimnice, ali zbog visokih cena i poskupljenja u svim segmentima života, nije ni čudo što će ajvar ove jeseni koštati skoro kao kavijar. Ipak, iz okoline Čačka, sela Mršinci, dolazi jedna lepa priča koja još jednom svedoči da ima dobrih ljudi, koje ne misle samo na sebe već i na druge.
Daliborka Lazarević godinama unazad se bavi proizvodnjom paprike i to na površini od hektar ipo. Uprkos lošim vremenskim uslovima i teškoj godini, za prinose se može reći da su koliko toliko zadovoljavajući. Međutim, upravo zbog već pomenutih loših vremenskih uslova, ostaje im dosta plodova koji imaju određena oštećenja, zbog čega ne mogu da je prodaju kao prvoklasnu papriku, a sve to odlučili su da poklone.
rina
- Ta paprika može makismalno da se iskoristi za ajvar, stoga smo sav taj višak koji nam ostane odlučili da poklonimo i to objavili preko društvenih mreža. Veliki broj ljudi se javio i ne znam baš tačan podatak, ali mislim da smo do sada poklonili oko 500 kilograma paprike, kaže za RINU Daliborkina kćerka Mina.
Možda vas zanima:

JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara

AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Možda vas zanima:

JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara

AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Možda vas zanima:

JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara

AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Ona dodaje da se trude svima koliko mogu da izađu u susret, ali ipak dešava se da viška paprike i nemaju baš uvek za sve.
rina
- Drago nam je ako smo na ovaj način uspeli možda nekom da olakšamo to spremanje zimnice, koje će po svemu sudeći ove godine zbog viših cena dosta više da košta, kaže Mina.
Ova godina nije bila laka za povrtare, a domaćinstvo ovih vrednih ljudi dva puta je pogodio grad. Povećani su troškovi proizvodnje, dnevnice berača.. ali, ipak ne odustaju.
rina
- Imamo sreću što smo velika porodica. Složno radimo, pomažemo jedni drugima i tako možemo da postignemo da završimo sve poslove vezane za poljoprivredu. Papriku prodajemo stalnim kupcima, izvozimo za Crnu Goru, a prodaje se i preko interneta, zaključuje Mina.

Kada je pravo vreme orezati ruže i spremiti ih za zimu: Uradite ovako i sačuvaćete ih od mraza
Saznajte kada je pravo vreme za jesenje orezivanje ruža i kako ih pravilno pripremiti za zimu – jednostavni saveti koji će zaštititi vaše grmove od mraza i sačuvati njihovu lepotu.

Sutra je Sveti Jevstatije Plakida, zaštitnik lovaca i lova: Valja uraditi ovo za sreću
Trećeg dana oktobra Srpska pravoslavna crkva obeležava dan posvećen Svetom velikomučeniku Jevstatiju, rimskom vojskovođi u vreme careva Tita i Trajana.

Život između zore i štale: Kako izgleda dan jednog stočara u Srbiji
Dok većina još spava, on već nosi kantu mleka – priča o ljudima koji ne znaju za vikend

Prostiraće se na 30 hektara i doprineti još većem privrednom razvoju ove opštine: Gornji Milanovac dobija novu industrijsku zonu
Domaći investitori već kupili zemljište

Odu peške do Zenice pa se vrate kući na Taru da dremaju: Medvedi se spremaju za zimski san - zbog klimatskih promena pitanje je da li će u njega uopšte utonuti
Sve češće se dešava da medvedi kao nikad pre prilaze kućama u potrazi za hranom. Medvedi su trenutno u stanju hiperfagije, tačnije intenzivno se kreću u potrazi za hranom pre nego što utonu u hibernaciju, tojest u svoj zimski san. Ipak, usled klimatskih promena i sve blažih zima dešava se da oni uopšte ne spavaju preko zime.
Komentari(0)