POKLANJAJU PAPRIKU KOJU NE MOGU DA PRODAJU Do sada besplatno dali skoro 500 kilograma - ajvar za te ljude i neće biti tako skup
Veliko bravo za vredne povrtare iz sela Mršinci

Došla je sezona sprermanja zimnice, ali zbog visokih cena i poskupljenja u svim segmentima života, nije ni čudo što će ajvar ove jeseni koštati skoro kao kavijar. Ipak, iz okoline Čačka, sela Mršinci, dolazi jedna lepa priča koja još jednom svedoči da ima dobrih ljudi, koje ne misle samo na sebe već i na druge.
Daliborka Lazarević godinama unazad se bavi proizvodnjom paprike i to na površini od hektar ipo. Uprkos lošim vremenskim uslovima i teškoj godini, za prinose se može reći da su koliko toliko zadovoljavajući. Međutim, upravo zbog već pomenutih loših vremenskih uslova, ostaje im dosta plodova koji imaju određena oštećenja, zbog čega ne mogu da je prodaju kao prvoklasnu papriku, a sve to odlučili su da poklone.
rina
- Ta paprika može makismalno da se iskoristi za ajvar, stoga smo sav taj višak koji nam ostane odlučili da poklonimo i to objavili preko društvenih mreža. Veliki broj ljudi se javio i ne znam baš tačan podatak, ali mislim da smo do sada poklonili oko 500 kilograma paprike, kaže za RINU Daliborkina kćerka Mina.
Možda vas zanima:

JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara

AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Možda vas zanima:

JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara

AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Možda vas zanima:

JEFTINIJE KUPITI GOTOVU TEGLU U MARKETU, ALI JELENA NE ODUSTAJE I ODAJE STARI RECEPT Prava srpska domaćica u jesen nosi miris balkanskog kavijara u kosi
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara

AJVAR-KAVIJAR ZA SIROMAŠNE BBC opisao srpsku opsesiju ajvarom
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Ona dodaje da se trude svima koliko mogu da izađu u susret, ali ipak dešava se da viška paprike i nemaju baš uvek za sve.
rina
- Drago nam je ako smo na ovaj način uspeli možda nekom da olakšamo to spremanje zimnice, koje će po svemu sudeći ove godine zbog viših cena dosta više da košta, kaže Mina.
Ova godina nije bila laka za povrtare, a domaćinstvo ovih vrednih ljudi dva puta je pogodio grad. Povećani su troškovi proizvodnje, dnevnice berača.. ali, ipak ne odustaju.
rina
- Imamo sreću što smo velika porodica. Složno radimo, pomažemo jedni drugima i tako možemo da postignemo da završimo sve poslove vezane za poljoprivredu. Papriku prodajemo stalnim kupcima, izvozimo za Crnu Goru, a prodaje se i preko interneta, zaključuje Mina.

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Šta se seje i sadi u aprilu: Proleće je stiglo, vreme je za cveće!
Zvanično je stiglo proleće. Vreme je da se vratite baštovanstvu. Ovaj mesec u bašti možete da posejete: grašak, šargarepu, luk, salatu i praziluk. Rasadite blitvu, kupus, karfiol, kelerabu.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti

PRAVILA PONAŠANJA U CRKVI: Šta predstavlja greh
Prema pisanju stranice manastira Jovanje, pravi smisao vaš odlazak u Crkvu imaće tek kada ispunite ovih 14 pravila.

Ručak ispod sača na 1.200 metara: Planinski dom Lisine koji oduševljava gurmane
U srcu Srbije, visoko među borovima i slapovima, krije se mesto gde svaki zalogaj ima ukus detinjstva.
Komentari(0)