Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.

Konzervisanje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzervisanja namirnice prolaze i proces sterilizacije.
Svakako, nije svaka konzervisana hrana loša.
Nutricionista dr DŽes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervisana hrana sardine, ali i druga konzervisana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.
Kako objašnjava, primena konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.
„Konzervisane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

Marten objasnio razliku između Šveđana i Srba! Zbog jedne rečenice usijale se mreže, pogodio Srbe u centar! (VIDEO)
U jednom delu je na simpatičan način govorio o razlici između Šveđana i Srba, dok su ga stranci bez treptanja slušali

Kako da se oslobodite neželjenih "gostiju" na terasi? Evo koje cveće i boje golubovi ne vole!
Zaštitite terasu bez ružnih mreža, prirodnim sredstvima koje ne ugrožavaju ptice

Nikad više neće ni prići vašem domu, samo morate uraditi jednu stvar: Na ovaj način ćete se zauvek rešiti paukova
Mnogi ljudi osećaju nelagodnost ili čak strah pri samom pogledu na pauka

Nema bolje domaće prihrane za cveće od ove: Bujaće kao ludo od ovog sastojka iz kuhinje
Stručnjaci preporučuju da je najbolje da napravite prirodnu prihranu sa najobičnijim kvascem

Sutra slavimo PREOBRAŽENJE, dan kad se MENJAJU I GORA I VODA: Pred praznik obavezno zamislite želju, a OVO SU OBIČAJI za zdravlje i blagostanje
Preobraženje Gospodnje obeleženo je crvenim slovima u crkvenim kalendaru, što znači da na taj dan ne bi trebalo raditi teške poslove. Od Preobraženja se, prema narodnom verovanju, menjaju "i gora i voda", a u crkvi se deli mlado osveštano grožđe koje ima posebnu simboliku.
Komentari(0)