Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.

Konzervisanje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzervisanja namirnice prolaze i proces sterilizacije.
Svakako, nije svaka konzervisana hrana loša.
Nutricionista dr DŽes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervisana hrana sardine, ali i druga konzervisana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.
Kako objašnjava, primena konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.
„Konzervisane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.

DOKTOR OBJASNIO: Šta u stvari znači umreti "prirodnom smrću"
U Ujedinjenom Kraljevstvu svakog meseca postoje desetine hiljada smrti koje uključuju mnoge od "prirodnih uzroka", piše britanski "San".

IMA IH SVAKO DOMAĆINSTVO: Ovi uređaji JEDU struju
Barem tri od ova četiri uređaja poseduje skoro svako domaćinstvo.

BITNA ZA ZDRAVLJE: Ova riba iz konzerve je pravo "blago"
Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.

Ako je cveće uvenulo ili želite da cveta kao ludo samo ovo stavite u zemlju: Svaka biljka će bujati uz trik baštovanke
Prema mišljenju iskusnih baštovana, za uvenule biljke ipak postoji spas! Naime, otkrili su jednostavan trik koji skoro uvek oživi usahnulo cveće. Uz pomoć njega će se oporaviti i nastaviti da bujaju, a potrebna vam je samo jedna namirnica - jaja!
Komentari(0)