BITNA ZA ZDRAVLJE: Ova riba iz konzerve je pravo "blago"

Kiza R

16:00

Aktuelno 0

Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.

konzerva
Shutterstock

Konzervisanje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzervisanja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Svakako, nije svaka konzervisana hrana loša.

Nutricionista dr DŽes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervisana hrana sardine, ali i druga konzervisana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.

Kako objašnjava, primena konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

„Konzervisane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

Komentari(0)

Loading