Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.

Konzervisanje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzervisanja namirnice prolaze i proces sterilizacije.
Svakako, nije svaka konzervisana hrana loša.
Nutricionista dr DŽes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervisana hrana sardine, ali i druga konzervisana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.
Kako objašnjava, primena konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.
„Konzervisane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

Danas su Miholjske zadušnice: Ko ne ode na groblje, treba 1 stvar da uradi u svojoj kući za pokoj dušu bližnjih
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u subotu, 11. oktobra, obeležavaju Miholjske zadušnice — dan posvećen molitvi i sećanju na upokojene

Više ljudi u Srbiji strada od ovog insekta nego od ujeda zmije, u jesen su posebno aktivni! Deluju kao "teroristi"
Postoje situacije u kojima samo jedan ujed može biti koban i može doći do smrti

Sveti mučenik Kalistrat je rođen kao hrišćanin, preobratio je 49 vojnika: Na njihovim moštima podignuta crkva
Srpska pravoslavna crkva i vernici desetog dana oktobra slave Svetog mučenika Kalistrata.

Danas je Sveti apostol i jevanđelist Jovan Bogoslov Običaji i verovanja
Srpska pravoslavna crkva danas praznikuje Svetog apostola i jevanđelista Jovana Bogoslova. Ovaj praznik upisan je u crkvenom kalendaru podebljanim slovom, a posvećen je učeniku Isusa Hrista.

Otkrivamo 3 cveta koja obavezno treba posaditi u oktobru da biste imali najlepšu baštu na proleće
Oktobar je idealan trenutak da posadite prolećne lukovice i obezbedite cvetanje već od marta, bez mnogo cimanja na proleće
Komentari(0)