TRIK ZLATA VREDAN: Ogulite pečenu papriku JEDNIM POTEZOM (VIDEO)
Sigurno ste mnogo puta probali, ali vam nikako nije polazilo za rukom da ogulite papriku u jednom potezu
Sigurno ste mnogo puta probali, ali vam nikako nije polazilo za rukom da ogulite papriku u jednom potezu
Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.
U svakodnevnom govoru čujemo toliko anglicizma, reči koje su Srbi „pozajmili“ iz engleskog jezika i kao takve se koriste kod nas. Evaluacija, hospitalizacija, okej, organizacija, komunikacija, implementacija.. samo su od nekih.
Jedna Danina džinovska paprika dovoljna za ručak cele porodice
Veliko bravo za vredne povrtare iz sela Mršinci
Izuzetno krupnim i kvalitetnim plodovima kiša nije mogla ništa
Ove 4 biljke u stanju su da paprici prenesu bolesti, izvuku iz zemlje sve što je dobro pa ova biljka neće imati minerale potrebne za rast i razvoj
Prema popularnim tvrdnjama, muška paprika će imati samo tri režnja na dnu paprike, manje semenki od ženske paprike i biće manje slatka od ženske paprike. Istina je da neke biljke ponekad nazivamo „muškim“ ili „ženskim“, ali govorimo o vrsti cveća koja se nalazi na biljcI
Posni moravski pasulj je veoma zdrav ručak pun vlakana, a pri tome je zasitan
Cepkane, sušene, ajvar, turšija..., toliko je specijaliteta od ovog povrća koje valja ostaviti za hladne zimske dane, a samo je jedna adresa koja se može nazvati carstvom paprika – Donja Lokošnica.
Nekada je svaka kuća u selu imala niz ovih venaca na svojim terasama.
Neverovatno čudo prirode, Miholjsko leto se poigrava u Šumadiji
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara
Leskovac je grad koji se nalazi u jugoističnoj Srbiji, a predstavlja centar Jablaničkog okruga. Kroz njega protiče reka Veternica, a nalazi se u podnožju brda Hisar.
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.
Neka vaša polica sa zimnicom bude obogaćena još jednim savršenim jelom.
Ako na predelima jugoistočne Evrope bilo koga pitate koji je sastavni deo zimnice, svako će vam bez razmišljanja odgovoriti da je to ajvar, tradicionalni srpski namaz ili salata pripremljena od pečene crvene rog paprike. Ćevape ili meso sa roštilja skoro da ne možemo da zamislimo bez ajvara, pa se zato u baštama, pored paradajza i krastavaca, najčešće gaje crvena rog paprika i patlidžan za pripremu ajvara.