Ovo su najlepši recepti za Gospojinski post! Počinje za 8 dana, a pred njima padaju i NAJSTROŽIJI
Dok traje Gospojinski post, vikendom možete da jedete hranu spremljenu na ulju i da pijete vino, dok na Preobraženje mogu da se pripreme i specijaliteti od ribe.
Gospojinski post počinje 14. avgusta, a istovremeno je najkraći i jedan od najstrožijih.
Dok traje Gospojinski post, vikendom možete da jedete hranu spremljenu na ulju i da pijete vino, dok na Preobraženje mogu da se pripreme i specijaliteti od ribe.
Najbolji posni recepti za Gospojinski post
Možda vas zanima:
Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.
Bliži se Gospojinski post: Traje 15 dana, ali je jedan od najtežih zbog ovog strogog pravila
Gospojinski post traje od 14. do 28. avgusta
Možda vas zanima:
Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.
Bliži se Gospojinski post: Traje 15 dana, ali je jedan od najtežih zbog ovog strogog pravila
Gospojinski post traje od 14. do 28. avgusta
Možda vas zanima:
Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.
Bliži se Gospojinski post: Traje 15 dana, ali je jedan od najtežih zbog ovog strogog pravila
Gospojinski post traje od 14. do 28. avgusta
Posni prebranac
Jedno od najlepših posnih jela je manastirski posni prebranac na vodi, a recept za ovo jelo datira iz 18. veka.
Posni prebranac se sprema veoma lako, izuzetno je ukusan, a savršeno se uklapa u stroga pravila Gospojinskog posta.
Varivo od soje
Jedno nepravedno zaboravljeno jelo je varivo od soje.
Zasitno je i praktično, prijaće u svakom momentu.
Posna musaka sa sojinim ljuspicama
Posna musaka sa sojinim ljuspicama je najjednostavniji recept za ručak bez mesa.
Obožavaće je cela porodica!
Posni paprikaš
Posni paprikaš je jelo za dušu.
Jelo je toliko ukusno da nećete ni primetiti da u njemu nema mesa.
Posne bajadere
Tokom posta ljudi obično nemaju previše ideja, pogotovo za poslastice, pa najčešće vrte jedno isto.
Slatkiši su nešto što niko neće odbiti, a oni takođe ne moraju da gube na ukusu - ove posne bajadere su pravi primer.
3 vrste cveća koje se sadi u jesen, prežimi i najveći minus, a u proleće vas dočeka bašta kao iz raja
Ako zasadite ove vrste, vaša bašta neće biti pusta ni tokom zime, a na proleće će vas dočekati pravo čudo prirode – živopisni, mirisni tepih cveća koji ste sami stvorili
DANAS SU SVETI MUČENICI MARKIJAN I MARTIRIJE: Evo za šta danas OBAVEZNO treba da se pomolite
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svete mučenike Markijana i Martirija.
DANAS ZA ZDRAVLJE JEDNO NIKAKO NE VALJA PREKRŠITI! Svetac GREH NE OPRAŠTA, veruje se da će VAS PRATITI BOLEST ako..
Sveti mučenik Areta je bio upravitelj grada Negran, mesta u kome su, prema predanju, živeli skoro isključivo hrišćani u južnoj Arbiji
Menja se granica za crvenu tarifu! Ukoliko ne uradite ovu 1 stvar, stizaće vam papreni računi za struju
To znači da će domaćinstva koja troše više od 1200 kWh mesečno plaćati skuplju tarifu ranije nego do sada
Danas slavimo najvećeg Hristovog pravednika: Devojke u ponoć treba da urade jednu stvar
,Život potpunog odricanja: "Koža mu se na kolenima stvrdnula od molitve"
Komentari(0)