Ovo su najlepši recepti za Gospojinski post! Počinje za 8 dana, a pred njima padaju i NAJSTROŽIJI
Dok traje Gospojinski post, vikendom možete da jedete hranu spremljenu na ulju i da pijete vino, dok na Preobraženje mogu da se pripreme i specijaliteti od ribe.

Gospojinski post počinje 14. avgusta, a istovremeno je najkraći i jedan od najstrožijih.
Dok traje Gospojinski post, vikendom možete da jedete hranu spremljenu na ulju i da pijete vino, dok na Preobraženje mogu da se pripreme i specijaliteti od ribe.
Najbolji posni recepti za Gospojinski post
Možda vas zanima:

Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.

Bliži se Gospojinski post: Traje 15 dana, ali je jedan od najtežih zbog ovog strogog pravila
Gospojinski post traje od 14. do 28. avgusta
Možda vas zanima:

Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.

Bliži se Gospojinski post: Traje 15 dana, ali je jedan od najtežih zbog ovog strogog pravila
Gospojinski post traje od 14. do 28. avgusta
Možda vas zanima:

Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.

Bliži se Gospojinski post: Traje 15 dana, ali je jedan od najtežih zbog ovog strogog pravila
Gospojinski post traje od 14. do 28. avgusta
Posni prebranac
Jedno od najlepših posnih jela je manastirski posni prebranac na vodi, a recept za ovo jelo datira iz 18. veka.
Posni prebranac se sprema veoma lako, izuzetno je ukusan, a savršeno se uklapa u stroga pravila Gospojinskog posta.
Varivo od soje
Jedno nepravedno zaboravljeno jelo je varivo od soje.
Zasitno je i praktično, prijaće u svakom momentu.
Posna musaka sa sojinim ljuspicama
Posna musaka sa sojinim ljuspicama je najjednostavniji recept za ručak bez mesa.
Obožavaće je cela porodica!
Posni paprikaš
Posni paprikaš je jelo za dušu.
Jelo je toliko ukusno da nećete ni primetiti da u njemu nema mesa.
Posne bajadere
Tokom posta ljudi obično nemaju previše ideja, pogotovo za poslastice, pa najčešće vrte jedno isto.
Slatkiši su nešto što niko neće odbiti, a oni takođe ne moraju da gube na ukusu - ove posne bajadere su pravi primer.

Baka Radmila iz Ponikava kod Užica napunila 100 godina : Od hajdučkih vremena do današnjih dana
U selu Ponikve nadomak Užica, baka Radmila Panović oduvala je stotu svećicu na torti, okružena svojom porodicom. Iako vreme ostavlja tragove, njen osmeh, bistar um i vedar duh pokazuju da se mladost može nositi i u srcu.

Danas su Sveti Joakim i Ana: Nekima je krsna slava, trebalo bi darivati nekoga ko ima manje od nas
Danas je slava Sveti Joakim i Ana, dan posvećen roditeljima Bogorodice Marije. Iako praznik nije obeležen crvenim slovom, u narodu su ovi svetitelji poštovani.

Sutra se slave SVETI JOAKIM I ANA: Veruje da će vas TERATI MALER CELE GODINE ako vam se OMAKNE OVO u krugu porodice
Sveti pravednici bogoroditelji Joakim i Ana bili su, prema hrišćanskoj tradiciji, roditelji device Marije, Isusove majke. Srpska pravoslavna crkva praznuje ih 22. septembra, a ovaj dan prati i jedna lep običaj na koji ne bi valjalo zaboraviti.

Jednostavan trik sa prozirnom folijom koji vam može smanjiti račune za struju! Jedan potez i spašeni ste na zimu
U susret najavljenom poskupljenju struje, mnogi se već preračunavaju koliko će im porasti troškovi za grejanje

U nedelju je Mala Gospojina – rođenje Presvete Bogorodice: Ova molitva je obavezna za sve pravoslavne vernike
Mala Gospojina, praznik rođenja Presvete Bogorodice, obeležava se 21. septembra i spada među najveće praznike u srpskom pravoslavnom kalendaru. Crkva ga obeležava crvenim slovom, a u narodu se ovaj dan doživljava sa posebnim poštovanjem i radošću.
Komentari(0)