Recept starih domaćica iz Futoga za kiseljenje kupusa: Ovako će vam zimnica trajati dugo, a postoji i caka sa solju
Stanovnici Futoga već stotinama godina neguju i čuvаju od uništenjа seme svog nаdaleko poznatog proizvoda – futoškog kupusa
Stanovnici Futoga već stotinama godina neguju i čuvаju od uništenjа seme svog nаdaleko poznatog proizvoda – futoškog kupusa. Posebna sorta razlikuje se od svih ostalih, a meštani ove vojvođanske varošice kažu da je najbolji na svetu.
Futoški kupus gaje i Slobodanka i Nikola Rončević. Počeli su sa četiri jutra, koja su nasledili od Nikolinih roditelja, da bi posle nekoliko decenija napornog rada, svoje gazdinstvo proširili na 12 jutara.
Slobodanka nam je otkrila i zašto se futoški kupus toliko razlikuje od svih ostalih sorti.
Možda vas zanima:
Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata
ZDRAVLJE NA TANJIRU Kupus, evo zašto treba često konzumirati omiljeno srpsko jelo
Kupus, povrće koje često koristimo u srpskoj kuhinji, izuzetno je zdrav. Ovaj jednostavni list može postati vaš najbolji saveznik u borbi protiv različitih zdravstvenih tegoba. Bilo da ga konzumirate u vidu ukusnog obroka, salate ili koristite spolja, kao obloge za različite probleme, kupus nudi širok spektar blagotvornih svojstava koja mogu značajno poboljšati vaše zdravlje.
Možda vas zanima:
Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata
ZDRAVLJE NA TANJIRU Kupus, evo zašto treba često konzumirati omiljeno srpsko jelo
Kupus, povrće koje često koristimo u srpskoj kuhinji, izuzetno je zdrav. Ovaj jednostavni list može postati vaš najbolji saveznik u borbi protiv različitih zdravstvenih tegoba. Bilo da ga konzumirate u vidu ukusnog obroka, salate ili koristite spolja, kao obloge za različite probleme, kupus nudi širok spektar blagotvornih svojstava koja mogu značajno poboljšati vaše zdravlje.
Možda vas zanima:
Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata
ZDRAVLJE NA TANJIRU Kupus, evo zašto treba često konzumirati omiljeno srpsko jelo
Kupus, povrće koje često koristimo u srpskoj kuhinji, izuzetno je zdrav. Ovaj jednostavni list može postati vaš najbolji saveznik u borbi protiv različitih zdravstvenih tegoba. Bilo da ga konzumirate u vidu ukusnog obroka, salate ili koristite spolja, kao obloge za različite probleme, kupus nudi širok spektar blagotvornih svojstava koja mogu značajno poboljšati vaše zdravlje.
– Mekan je, manji je i ne prelazi tri kilograma. Ima manji koren, listovi su manji, savitljiviji i mnogo je slađi i ukusniji. Osim toga, na preseku proredi između listova su mnogo manji, pa se naš tri puta brže ukiseli od hibridnih sorti kupusa – rekla je Slobodanka za Blic ženu.
Slobodanka nam je otkrila tajnu kako ona kiseli kupus.
– Ljudi obično količinu soli određuju prema količini kupusa, a to je greška. Procenat soli zavisi od veličine bureta, pa na bure od 100 litara ide tri procenta soli, što je oko tri kilograma. Kupus se zatim naliva vodom da ogrezne, bure se dobro zatvara i za tri nedelje imate najukusniju i najbolju zimnicu.
(Blic)
Recept starih domaćica iz Futoga za kiseljenje kupusa: Ovako će vam zimnica trajati dugo, a postoji i caka sa solju
Stanovnici Futoga već stotinama godina neguju i čuvаju od uništenjа seme svog nаdaleko poznatog proizvoda – futoškog kupusa
Sutra slavimo Svetog Milutina: Ovo su reči koje treba da izgovorite
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležava praznik posvećen Stefanu Urošu II Milutinu Nemanjiću, odnosno svetom kralju Milutinu. On je bio kralj Srbije i jedan od najmoćnijih srpskih vladara u srednjem veku.
Praktični saveti za negu orhideja tokom jeseni i zime: Evo kako da ostanu zdrave, srećne i pune novih pupoljaka
Iako deluju delikatno i "razmaženo", istina je da su ove biljke mnogo izdržljivije nego što mislimo, evo kako da ih održavate tokom zime
Sutra slavimo Svetog Avramija Zatvornika: Obavezno uradite 3 stvari
Srpska pravoslavna crkva sutra slavi Svetog Avramija Zatvornika.
Izgrađena u doba kraljevine, ovo je jedna od najstarijih fabrika vode u Srbiji: Sa Živkovića vrela Užičani i posle devet decenija dobijaju pijaću vodu - "penzija" se ne nazire
U brdima iznad Užica, još za vreme kraljevine, 1938. godine izgrađena je fabrika vode Živkovića vrelo na Jelića Polju koja do današnjih dana gasi žeđ meštana grada na Đetinji. Posle skoro devet decenija, ovaj izvor je i dalje u funkciji, a njegova „penzija“ se po svemu sudeći još uvek ne nazire.
Komentari(0)