UZ JEDAN SASTOJAK ĆE BITI ZDRAVIJA Stručnjak otkrio šta treba staviti u kafu kako bi postala idealan napitak
Kako ističe stručnjak za ishranu Džejmi Dežagnej za portal Šarp, samo jedna kašičica cimeta dnevno obezbeđuje organizmu dnevnu dozu vitamina i minerala.
Kafa je omiljeni napitak miliona ljudi širom sveta, a kada je kombinujemo sa cimetom, dobijamo ne samo fantastičan ukus, već i brojne benefite po zdravlje.
Kako ističe stručnjak za ishranu Džejmi Dežagnej za portal Šarp, samo jedna kašičica cimeta dnevno obezbeđuje organizmu dnevnu dozu vitamina i minerala.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Cimet više od začina
Cimet je začin koji se dobija od unutrašnje kore drveta po imenu Cinnamomum. Već hiljadama godina se koristi ne samo zbog svog specifinog ukusa već i zbog zdravlja. Bogat je antioksidansima, ima antiupalna svojstva i može da pomogne u smanjenju nivoa šećera u krvi.
- Kada kombinujete kafu i cimet dobijete sinergijski efekat antioksidanasa koji pomažu organizmu da uklone slobodne radikale i održava zdravlje ćelija u telu. Cimet možete sipati u kafu tokom celog dana, a posebno je dobar uz prvu jutarnju kafu - rekao je Džejmi.
Priprema kafe sa cimetom je vrlo jednostavna. Skuvajte omiljenu kafu, dodajte prstohvat cimeta i promešajte. Ovaj začin možete koristi u espresu, nes kafi, za kapućini ili u domaćoj odnosnoj truskoj kafi. Rezultat je topla, aromatična šolja kafe sa blagim, ali primetnim ukusom cimeta.
Kombinacija kafe i cimeta može imati brojne zdravstvene benefite. Cimet može pomoći u smanjenju upale u telu, regulisanju nivoa šećera u krvi i poboljšanju cirkulacije. Kombinovanjem ovog začina sa kafom, možemo dobiti napitak koji ne samo što će nas razbuditi i dati energiju, već će imati pozitivan uticaj na naše ukupno zdravlje.
Brojne naučne studije pokazale su da je cimet dobar za srce, a svakodnevna konzumacija ovog začina može dovesti do smanjenja holesterola.U kombinaciji ove dve namirnice dobija se moćan napitak koji je dobar za naše ukupno zdravlje. Jedino treba voditi računa da se ne pretera sa količinom dnevnog unosa cimeta jer preterana količina može da naškodi.
TREBA JE IMATI U NOVČANIKU Verovanja vezana za ovu biljku su ZANIMLJIVA, a njeni ZDRAVSTVENI benefiti BROJNI, pročitajte zašto
Nana (ili menta) je višegodišnja zeljasta biljka. Postoje nekoliko vrsta nane, kao što su divlja nana (ili divlja menta), pitoma nana (mentha piperita), poljska nana (mentha arvensis), jabukova menta (mentha suaveolens) i barska nana (mentha aquatica). Ovim biljkama je zajednički veoma jak miris na mentol.
Biljka svetog imena mora se naći u vašem domu: Svojim mirisom rasteruje komarce i moljce, a lako se uzgaja
Pored toga što svojim mirisom rasteruje komarce, ova biljka je veoma jednostavna za gajenje.
BELI LUK Na njega po verovanju NE SME NEČISTA SILA, a nauka kaže da ga često JEDEMO, evo i zašto
Beli luk (Allium sativum) je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka na svetu, poznata ne samo kao začin koji obogaćuje ukus hrane, već i kao lekovita biljka sa brojnim zdravstvenim benefitima.
PROČITAJTE Da li je na planeti više ljudi ili pohlepe
Da li ima dovoljno mesta za sve ljude na planeti i da li ima više pohlepe ili ljudi, pročitajte podatke, pa zaključite.
SPOZNAJA JE VAŽNA Zrelost je sposobnost biti sam – Kako da se pripremite na vreme?
U stvari svi smo oduvek sami, ali ta spoznaja obično kasni, kasno je shvatimo. Roditelji umiru, partneri ponekad odlaze, deca rastu. Okolnosti se menjaju i mi sa njima .
Komentari(0)