PET ZANIMLJIVIH ČINJENICA O FILMU "KO TO TAMO PEVA" Da li znate ko je trebalo da glumi glavnu ulogu i kroz šta su sve glumci prolazili tokom snimanja

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Glavna uloga bila je namenjena Miji Aleksiću, koji je prvog dana snimanja obavestio redakciju Dramskog programa da se ne oseća dobro i da ne može da snima, te je snimanje otkazano. Dobio ju je Pavle Vuisić.

PET ZANIMLJIVIH ČINJENICA O FILMU "KO TO TAMO PEVA" Da li znate ko je trebalo da glumi glavnu ulogu i kroz šta su sve glumci prolazili tokom snimanja
Youtube / Klasik Srbija

 

Cela zavrzlava ovog legendarnog filma počela je još sa podelom uloga. Međusobnim pretumbavanjem uloga, dolazimo do konačne podele u sastavu koji već godinama gledamo.

Glavna uloga bila je namenjena Miji Aleksiću, koji je prvog dana snimanja obavestio redakciju Dramskog programa da se ne oseća dobro i da ne može da snima, te je snimanje otkazano. Dobio ju je Pavle Vuisić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Umesto Pavla Vuisića, čiču (koji dolazi da poseti sina) je na kraju glumio Mića Tomić.

Ulogu Miška Krstića Šijan je namenio Bogdanu Dikliću, koga iz matičnog pozorišta nisu pustili na snimanje, pa je naknadno odabran Aleksandar Berček.

PET ZANIMLJIVIH ČINJENICA O FILMU Printscreen/Youtube
 

Dragan Nikolić kao šlager-pevač nije bio predviđen u prvim podelama, ali se ispostavilo da mu je ta uloga potpuno legla, i da je sjajna posveta Živojinu Pavloviću i Džimiju Barki. Inače je, Slobodan Šijan je ovu ulogu prvo ponudio Ljubiši Samardžiću, koji ju je odbio iz reditelju nepoznatih razloga. Sa druge strane, Dragan Nikolić je ulogu prihvatio u poslednjem trenutku i odlično se snašao.

Evo još par zanimljivosti sa snimanja seta ovog neprevaziđenog filma:

Ekipa se za snimanje okupljala svakog jutra oko pet sati, ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu

Iako je Pavle Vuisić u filmskim krugovima važio kao težak za saradnju, nezgodan i neko ko voli da popije, ispostavilo se da je baš on svakog jutra bio prvi na okupljanju, oran i trezan.
Čuveni predeo negde u Srbiji bila je Deliblatska peščara.
U filmu se potkrala i jedna greška. Radnja filma "Ko to tamo peva" dešava se 5. aprila 1941., dakle na Veliku subotu, a junaci, uključujući i pravoslavnog sveštenika, jedu roštilj.
Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading