Zapalite LOVOROV LIST: Nećete verovati šta će se dogoditi

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, leči disajne puteve.

lovor
Shutterstock

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme i još dosta toga.

Ovo je nekoliko načina na koje ga možete koristiti za zdravlje:

Pomaže kod teskobe i umora, razbuđuje 

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Sve što treba da uradite jeste da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i da udišete taj dim. Ali, to nemojte raditi pre spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tera sluz iz pluća 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći u izbacivanju sluzi iz pluća. Najbolji način je da stavite sveže ili suve listove u vruću vodu i da udišete paru, odnosno da se inhalirate. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa 

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2. 

Dobar je za probavu 

Stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu. Za pravilan rad srca - organski spoj pronađen u lovoru jača zidove kapilara u srcu i pomaže da se eliminiše loš holesterol iz tela. 

Leči upalu zglobova

Uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu. Kod urinarnih infekcija - pomešajte prah od lovora sa mlekom i pijte. Radi se o starom receptu za rešavanje ovih problema.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading