DOBRO JE ZNATI Evo kako da vam jaja ostanu uvek sveža, nećete morati da brinete
Ako ih skladištite na pogrešan način, lako će vas iznenaditi, pa mnogi pribegavaju genijalnim rešenjima.
Svežina namirnica je ključni faktor u pripremi hrane, a u nekim slučajevima može biti i fatalna, pa je dobro znati trikove za bolje očuvanje. Jaja mogu biti posebno nezgodna u ovom pogledu. Ako ih skladištite na pogrešan način, lako će vas iznenaditi, pa mnogi pribegavaju genijalnim rešenjima. Jedan od njih uključuje ulje.
Koliko je efikasan metod
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda ste već čuli za ovaj metod, ali da li je zaista efikasan? Kratak odgovor je da. Studija Journal of Food Science iz 2011. godine pokazala je da su nakon pet nedelja jaja premazana uljem ostala bolje očuvana od onih koja nisu bila podvrgnuta takvom tretmanu.
Šta je održalo svežinu
Možda se pitate i zašto bi ulje održavalo jaja svežima? Sve se svodi na poroznost. Jaja prirodno dolaze sa zaštitnom ljuskom koja sprečava vlagu i bakterije. Ali nije savršeno. Vremenom se kvari. Ovaj proces možda neće pokriti celu površinu svakog jajeta, ali s druge strane, posebno ako je jaje pogrešno uskladišteno, ne možete baš računati na to.
Kako da to izvedete
Ulje može pomoći da se produži rok trajanja jaja, a evo kako da to obezbedite na pravi način. Počnite sa čistim, svežim jajima. Kartonska kutija iz prodavnice će biti u redu - samo proverite datum pakovanja za maksimalnu svežinu. Onda uzmi malo ulja, nije bitno kakvo, koristi ono što je jeftinije i što imaš pri ruci. Podmazivanje jaja je prilično jednostavno. Dovoljno je koristiti rukavice ili krpu, ali najlakše je uzeti kuhinjski peškir koji ćete posle jednostavno baciti.
Dobro ih nauljite i vratite u kutiju, pa ih čuvajte u frižideru a nikako na vratima, jer u tom slučaju ni ulje neće mnogo sprečiti da se pokvare, pogotovo ako često otvarate frižider.
Najzdravija biljka na svetu, a niko je NE JEDE
Potočarka ima više gvožđa od spanaća! Biljka za detoks jetre koja leči srce, jača kosu i čisti krv. Zašto je još ne koristite?
3 trika da meso uvek bude sočno i mekano: Jedan način primenjivale su i naše bake, uspeva bez greške
Ove savete treba da zna svaka domaćica.
Zarada od ove biljke ide i do 9.000 evra, na 10 ari zemljišta, a malo ko u Srbiji je gaji: Pravo je blago
Od njega su naše bake pravile džemove i slatko, a danas može postati i izvor solidne zarade
Brat kneza Mihaila osumjičen za njegov atentat, od užasnih detalja surovog ubistva i danas podilazi jeza
Mnogima je bilo u interesu da knez Mihailo bude ubijen, s obzirom na to da je težio nezavisnosti Srbije i nije dozvoljavao uplitanje velikih sila.
ISTINA O POREKLU MILE JOVOVIĆ: Stekla svetsku slavu ali nije zaboravila korene - "Jedini sam član porodice koji nije bio u zatvoru"
Mila Jovović, srpska manekenka i glumica, Forbesova najplaćenija manekenka 2004. godine, ostvarila je karijeru u Holivudu i franšizom „Pritajeno zlo“, a ovo je njeno pravo ime.
Komentari(0)