DOBRO JE ZNATI Evo kako da vam jaja ostanu uvek sveža, nećete morati da brinete
Ako ih skladištite na pogrešan način, lako će vas iznenaditi, pa mnogi pribegavaju genijalnim rešenjima.
Svežina namirnica je ključni faktor u pripremi hrane, a u nekim slučajevima može biti i fatalna, pa je dobro znati trikove za bolje očuvanje. Jaja mogu biti posebno nezgodna u ovom pogledu. Ako ih skladištite na pogrešan način, lako će vas iznenaditi, pa mnogi pribegavaju genijalnim rešenjima. Jedan od njih uključuje ulje.
Koliko je efikasan metod
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda ste već čuli za ovaj metod, ali da li je zaista efikasan? Kratak odgovor je da. Studija Journal of Food Science iz 2011. godine pokazala je da su nakon pet nedelja jaja premazana uljem ostala bolje očuvana od onih koja nisu bila podvrgnuta takvom tretmanu.
Šta je održalo svežinu
Možda se pitate i zašto bi ulje održavalo jaja svežima? Sve se svodi na poroznost. Jaja prirodno dolaze sa zaštitnom ljuskom koja sprečava vlagu i bakterije. Ali nije savršeno. Vremenom se kvari. Ovaj proces možda neće pokriti celu površinu svakog jajeta, ali s druge strane, posebno ako je jaje pogrešno uskladišteno, ne možete baš računati na to.
Kako da to izvedete
Ulje može pomoći da se produži rok trajanja jaja, a evo kako da to obezbedite na pravi način. Počnite sa čistim, svežim jajima. Kartonska kutija iz prodavnice će biti u redu - samo proverite datum pakovanja za maksimalnu svežinu. Onda uzmi malo ulja, nije bitno kakvo, koristi ono što je jeftinije i što imaš pri ruci. Podmazivanje jaja je prilično jednostavno. Dovoljno je koristiti rukavice ili krpu, ali najlakše je uzeti kuhinjski peškir koji ćete posle jednostavno baciti.
Dobro ih nauljite i vratite u kutiju, pa ih čuvajte u frižideru a nikako na vratima, jer u tom slučaju ni ulje neće mnogo sprečiti da se pokvare, pogotovo ako često otvarate frižider.
Nekada su ih koristili stari Srbi: 30 zaboravljenih reči kojima retko ko danas zna značenje
Ovo su 30 zaboravljenih srpskih reči o kojima retko ko danas zna značenje.
NAPRAVITE SAMI Prelepa mirisna ETERIČNA ULJA iz domaće radinosti
Za sve vas koji volite projekte koje same možete da napravite kod kuće, ovaj će vam se posebno dopasti.
Život Čiča Dražine žene frapira, 1 noć sve preokrenula: Ovako muža ispratila u smrt, preživela pakao i skončala sramno
Žena Draže Mihailovića izdržala je na svojim leđima stvari koje je teško i zamisliti, kao da je snašla sva nesreća ovog sveta.
HOĆETE DA VAM SIN IMA PRAVO SRPSKO IME Simbolika imena je jako važna, zato su baš OVA nosili NAJSNAŽNIJI SRBI!
Ako je istinita ona latinska izreka da je ime znak, onda obratite pažnju koje ime ćete dati svom detetu.
OVAJ SRPSKI GRAD SU ZVALI MALI PARIZ Nećete verovati koliko je kafana imao još u doba Obrenovića
Zahvaljujući naprednim shvatanjima obor-kneza Jevrema Obrenovića, Šabac se tokom 19. veka razvija u veoma naprednu varoš. U priči koja sledi saznaćete zašto se ovaj grad naziva „Mali Pariz“
Komentari(0)