TRIK DOMAĆICA KOJI SPREČAVA PRSKANJE ULJA PRILIKOM PRŽENJA: Uz ovu caku zaboravite na ribanje masnih mrlja po šporetu

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Iskusne domaćice znaju brojne trikove koji im umnogome olakšvaju spremanje hrane u kuhinji. One ne gube vreme na čišćenje upornih mrlja od ulja, koje je poprskalo na sve strane, nakon što su završile kuvanje, jer imaju odličan trik.

Tiganj
Shutterstock

Naime, većina ljudi prvo sipa ulje u hladan tiganj i onda ga stavi na šporet, pre nego što počnu da prže meso ili druge namirnice, a ne znaju da upravo zbog tog poteza ulje na kraju završi po šporetu, pločicama, radnoj površini, pa čak i po zidu.

Šta je potrebno učiniti da do toga ne dođe?

Kada pržite nešto u šerpi, najbolje je da prvo nju zagrejete, potrebno je da bude poptuno suva, a potom da sipate ulje i staviti da postigne željenu tepmraturu.

Sa druge strane, kada su u putanju tiganji, nekada i ogrebotine po njima mogu izazvati prskanje ulja. Da biste to sprečili, probajte da sipate so u čist tiganj i da je malo zagrejete, kako bi popunila ogrebotine. Potom sav višak prospite, pa u topao tiganj sipajte ulje. Ovaj trik će vam pomoći i u tome da vam se hrana ne zalepi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

@lepotesrbijee Ako ste ljubitelj izvornih prirodnih lepota, što pre se uputite ka Kučajskim planinama i posetite vodopad Prskalo! #vodopadprskalo #lepotesrbije #srbijainstagram #srbija #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral ♬ original sound - LepoteSrbije
Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading