SRBI NE MOGU BEZ NJE, ALI PRAVE VELIKU GREŠKU Evo kada nikako ne treba piti kafu
Posezanje za svežom kafom ujutru je praksa za većinu ljudi, ali prema mišljenju stručnjaka, može vam doneti više štete nego koristi.

Ljudi koji piju kafu u roku od dva sata nakon buđenja zapravo čine da njihovo telo postane imuno na kofein.
Posezanje za svežom kafom ujutru je praksa za većinu ljudi, ali prema mišljenju stručnjaka, može vam doneti više štete nego koristi. Kofein povećava pažnju i budnost povećanjem količine hormona stresa kortizola u ljudskom telu. Problem je što kortizol prirodno raste kada se čovek ujutru probudi, što znači da ispijanje kafe u to vreme ima negativan efekat jer dodatno aktivira lučenje kortizola.
Možda vas zanima:

ŠOKIRAĆE VAS SAZNANJE, SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Da li znate zašto se uz kafu uvek služi voda? Ne, nije za piće
Iako se "ležerno ispijanje kafe" pojavilo u 16. veku, koje su Turci i Grci odmah prihvatili, u zapadnoj Evropi ovaj ritual nastao je mnogo kasnije, krajem 19. veka.

OVO MOŽDA NISTE ZNALI Evo kakva je razlika između srpske i turske kafe
Omiljeni napitak u mnogim kućama, sprema se na sličan način, ali u kuvaru iz 1967. godine, navedena je razlika između srpske i turske kafe.
Možda vas zanima:

ŠOKIRAĆE VAS SAZNANJE, SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Da li znate zašto se uz kafu uvek služi voda? Ne, nije za piće
Iako se "ležerno ispijanje kafe" pojavilo u 16. veku, koje su Turci i Grci odmah prihvatili, u zapadnoj Evropi ovaj ritual nastao je mnogo kasnije, krajem 19. veka.

OVO MOŽDA NISTE ZNALI Evo kakva je razlika između srpske i turske kafe
Omiljeni napitak u mnogim kućama, sprema se na sličan način, ali u kuvaru iz 1967. godine, navedena je razlika između srpske i turske kafe.
Možda vas zanima:

ŠOKIRAĆE VAS SAZNANJE, SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Da li znate zašto se uz kafu uvek služi voda? Ne, nije za piće
Iako se "ležerno ispijanje kafe" pojavilo u 16. veku, koje su Turci i Grci odmah prihvatili, u zapadnoj Evropi ovaj ritual nastao je mnogo kasnije, krajem 19. veka.

OVO MOŽDA NISTE ZNALI Evo kakva je razlika između srpske i turske kafe
Omiljeni napitak u mnogim kućama, sprema se na sličan način, ali u kuvaru iz 1967. godine, navedena je razlika između srpske i turske kafe.
Ljudi koji piju kafu u roku od dva sata nakon buđenja zapravo čine svoje telo imunim na kofein. Prvu kafu je najbolje popiti tek nakon što padne nivo kortizola, što je u većini slučajeva između 9.30 i 11.30. Sa ovim se slaže i nutricionista Sara Bruer, koja kaže da je idealno vreme za kafu upravo u 10 sati. Ovo se, naravno, odnosi na ljude koji se bude u 7 ili 8 ujutru. "Vaš nivo kortizola je najviši između pola sata i dva sata nakon buđenja. Tada je zaista loše piti kafu jer kofein oponaša odgovor na stres i uzrokuje da kortizol još više skoči", objasnila je nutricionista. Ako popijete kafu najmanje dva sata kasnije, nećete osećati anksioznost i nemir. Takođe se savetuje da ne pijete kafu prekasno uveče jer, opet iz istog razloga, možda ćete imati poteškoća sa spavanjem. Poslednju kafu obavezno popijte pre 17.30 časova", kaže nutricionistkinja.
Krompir svi vole, može se pripremiti na razne načine i, za razliku od većine proizvoda, može da se čuva nedeljama ili čak mesecima. Međutim, dok je krumpir prilično otporan, postoje ispravni i pogrešni načini za njegovo skladištenje. Bez obzira na vrstu krompira, sve treba čuvati prema ovim savetima i trikovima za najduži mogući rok trajanja. Pesma "Nedelja" jedna je od najvećih hitova pokojnog pevača i boema Džeja Ramadanovskog, a teška životna priča iza ove balade malo je poznata javnosti. Srpski narod i crkva nisu bili oduševljeni ovom biljkom bez koje danas ne možemo da zamislimo većinu jela Hrabrost za koju malo ko zna - ona je žena koja se jednom rađa Mora da odleži najmanje tri godine, samo onda je pravo dobra
POSTOJI RAZLOG ZAŠTO SE KROMPIR PRODAJE U DŽAKOVIMA Stručnjaci objasnili kako pravilno čuvati krompir da ne proklija i traje mesecima
KAKO JE NASTALA "NEDELJA": Hit Džeja Ramadanovskog krije tužnu istinu
KAKO SU SRBI JEDVA PRIHVATILI KROMPIR: Zvali su ga đavolje seme i katolička podvala, dok Karađorđe nije naredio batine!
Ošišala kosu, povila grudi, pa u boj krenula kao Milun: Sama odgajala 3 kćerke i još 30 siročića, radeći kao čistačica!
Borko otkriva tajnu rakije viljamovke koja je među najboljim na svetu, ovaj domaćin ima 5.000 stabala krušaka od koje se pravi
Komentari(0)