IZ OVOG RAZLOGA SVAKO TREBA IMATI LJILJAN U SVOJOJ KUĆI: Oslobađa vas NEČEG što druge biljke NE MOGU, nabavite ga

Lepote Srbije

10:00

Zanimljivosti 0

Oni su u stvari organski čistači vazduha koji će učiniti da se osećate udobno u svom domu.

IZ OVOG RAZLOGA SVAKO TREBA IMATI LJILJAN U SVOJOJ KUĆI: Oslobađa vas NEČEG što druge biljke NE MOGU, nabavite ga
Shutterstock

Osim što ukrašavaju dom i divno mirišu, sobne biljke mogu da poprave i raspoloženje. Da li ćete ih držati u dnevnoj ili spavaćoj sobi, svejedno je, jer gde god da ih stavite, učinićete nešto dobro za svoje zdravlje Pogledajte neke od biljaka koje možete već danas da kupite i stavite u prostoriju u kojoj provodite najviše vremena.

Lavanda Stručnjaci preporučuju da ovu biljku stavite u prostoriju u kojoj provodite najviše vremena i primetićete kako pozitivno utiče na celokupan organizam.

Aloe vera

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovu biljku Egipćani su nazvali "biljkom besmrtnosti" koja se nekada tradicionalno kačila na vrata kako bi oterala zle duhove. Mislilo se da donosi pozitivnu energiju domu u kome se nalazi, a prema nauci, aloja vera čisti vazduh i ispušta kiseonik tokom noći, što utiče na bolje i kvalitetnije spavanje.

Bosiljak

Ova biljka sadrži veliku količinu organskog jedinjenja - linalola, koji se često koristi za aromaterapiju.

Mirni ljiljan (Spatifilium)

Sa prelepim belim cvetovima, ova biljka sadrži jednaku količinu lepote i funkcije. Mirni ljiljani su poznati po efektnom uklanjanju molekula buđi iz vazduha i neutralisanju toksičnih gasova poput ugljen-monoksida i formaldehida. Oni su u stvari organski čistači vazduha koji će učiniti da se osećate udobno u svom domu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading