Sipate li vruću vodu u mastan tiganj? NEMOJTE! Evo koje rešenje je najbolje za čišćenje
Ako sipate vruću vodu u tiganj da biste ga odmastili što ranije, to je daleko od dobrog rešenja, a ovo je alternativa

Mastan tiganj svi želimo da što pre operemo nakon prženja. Uglavnom nakon što je hrana gotova, sipamo vrelu vodu, pa čekamo da se masnoća otopi i onda je prospemo i lakše ga operemo.
Ovo ne treba da radimo! Najpre, idealna opcija je trik s aluminijumskom follijom za masnoću.
Ako to ne radite, možete probati i drugačije, ali ne vrućom vodom.
Možda vas zanima:

Vodoinstalater pokazao Dragani trik za čišćenje kamenca i buđi: Vodokotlić i wc šolja blistaju bez ribanja
Draganin način čišćenja vodokotlića ne samo da je jednostavan, već i vrlo efikasan, a preporučuje ga vodoinstalater.

Đubrivo za cveće, preliv za čorbe, maska za kosu: Za ovo i još 6 praktičnih ideja potrebna vam je voda kuvanog krompira
Ka skuvate krompir, ne prosipajte vodu, postoji 9 idealnih načina kako možete da je iskoristite
Možda vas zanima:

Vodoinstalater pokazao Dragani trik za čišćenje kamenca i buđi: Vodokotlić i wc šolja blistaju bez ribanja
Draganin način čišćenja vodokotlića ne samo da je jednostavan, već i vrlo efikasan, a preporučuje ga vodoinstalater.

Đubrivo za cveće, preliv za čorbe, maska za kosu: Za ovo i još 6 praktičnih ideja potrebna vam je voda kuvanog krompira
Ka skuvate krompir, ne prosipajte vodu, postoji 9 idealnih načina kako možete da je iskoristite
Možda vas zanima:

Vodoinstalater pokazao Dragani trik za čišćenje kamenca i buđi: Vodokotlić i wc šolja blistaju bez ribanja
Draganin način čišćenja vodokotlića ne samo da je jednostavan, već i vrlo efikasan, a preporučuje ga vodoinstalater.

Đubrivo za cveće, preliv za čorbe, maska za kosu: Za ovo i još 6 praktičnih ideja potrebna vam je voda kuvanog krompira
Ka skuvate krompir, ne prosipajte vodu, postoji 9 idealnih načina kako možete da je iskoristite
Stručnjaci ističu da je ovo jako loše rešenje za čišćenje, te da masno posuđe i tiganje nikako ne ispiramo vrelom vodom jer tako možemo da zapušimo odvod u kuhinji.
Zapravo, kombinacija tople vode i masnoća koje su se zadržale u tiganju može da zapuši cevi i napravi dugoročni haos u njima, a samim tim i nama u budućnosti napravi problem.
Koje je najbolje rešenje?
Najbolje bi bilo da pokupite masnoću iz posuđa i bacite je u đubre pre no što ga stavite u sudoperu na pranje.
Ako ni tada niste uspeli da pokupite svu masnoću najbolje bi bilo da tiganj isprete hladnom vodom.
"Prljavu" vodu bolje prospite u wc šolju, mada se ni ovo ne preporučuje, ali je bolje rešenje nego direktno u sudoperu.
Zašto je hladna voda bolja od vruće? Tajni odgovor je u kombinaciji vrele vode i deterdženta.
Ova dva sastojka u interakciji sa masnoćom formiraju emulziju koja klizi niz odvod i, kada se ohladi, pretvori se u čvrstu masu koja može da začepiti cevi.

Uzdasi Titove ljubavnice budili su borce noćima: Sahranio je u dvorištu kraj psa da bi non-stop dolazio da je oplakuje
Davorjanka Paunović umrla je od tuberkoloze u proleće 1946. Po Titovom naređenju, sahranjena je u krugu Belog dvora

Bilje koje se bere samo u avgustu – i suši u senci
U srpskoj tradiciji, avgust je mesec kada biljke “daju sebe do kraja” – ali samo ako ih obereš u pravo vreme i osušiš u hladovini

Razočarala se u ljubav pa postala najpoznatiji serijski ubica u Srbiji: Baba Anujka ubila 150 muškaraca, razočarane žene dolazile kod nje po "ljubavni napitak"
Baba Anujka bila je najveći serijski ubica u Srbiji, ubila preko 150 muškaraca, a sve zbog jedne greške iz mladosti

Beograđanku muka naterala da prespava pod Ostrogom, a usred noći je monah probudio: Rekao mi nešto što niko o meni nije znao, a onda...
Njena priča je divna, iako sam početak nije bio obećavajući

TRI DANA VASKRSA – i ni jedan nije običan: Znate li zašto slavimo i ponedeljak i utorak?
Vaskrs, praznik nad praznicima, dan kada je Hristos pobedio smrt i darovao život večni – u našem narodu se ne proslavlja samo u nedelju. Slavi se i ponedeljak. A i utorak. Jer, kako kaže narod: „Ovako velika radost ne može da stane u jedan dan!“.
Komentari(0)